- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δεν μας φτύνουν, βρέχει.
Δεκάδες χιλιάδες αγανακτισμένοι έχουν πλημμυρίσει τις πλατείες της χώρας, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης και του Μνημονίου.
Δεκάδες χιλιάδες αγανακτισμένοι έχουν πλημμυρίσει τις πλατείες της χώρας, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης και του Μνημονίου. Ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι κατανοεί με συμπάθεια αυτό το κίνημα διαμαρτυρίας, αφού παραμένει ακομμάτιστο και ειρηνικό, και κρατάει μόνο ελληνικές σημαίες και κρεμάλες. Προσέθεσε όμως ότι προτιμάει τη σιωπηρή πλειοψηφία των πολιτών, που χωρίς καταγγελτικές κορόνες και εύκολη συνθηματολογία περιμένουν υπομονετικά στις ουρές για να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες.
Από την άλλη πλευρά, όμως, ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε την άποψη ότι τέτοιου είδους κινητοποιήσεις μπορούν να δημιουργήσουν αντιδημοκρατικές εκτροπές και ανέφερε χαρακτηριστικά την περίπτωση των συντρόφων Μπουμπάρακ και Μπεν Αλί, που ανετράπησαν μέσω διαδηλώσεων, υποκινούμενων από την Αλ Κάιντα και την Ταξιαρχία Μαρτύρων του ΣΥΡΙΖΑ. Για τη σωτηρία της δημοκρατίας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πρότεινε στη ΝΔ να ψηφίσουν μαζί έναν εκλογικό νόμο, βάσει του οποίου θα κυβερνάνε οι δύο εις τον αιώνα τον άπαντα, ανεξαρτήτως ποσοστού.
Παρά τις επιφανειακές δηλώσεις ψυχραιμίας, όμως, στην κυβέρνηση ωριμάζει πια η σκέψη να δοθούν υπουργεία σε αναγνωρισμένες εξωκοινοβουλευτικές προσωπικότητες. Παρασκηνιακά ακούγονται από τον τραπεζικό χώρο οι κ.κ. Άλφαμπας, Γιούρομπας, Πανωτόκης και Εϊτσεζμπισής, από τον επιχειρηματικό χώρο οι κ. Μίλκος, Λαβάς Κιρής και Άζαξ Γιατατζάμιας, και από τον εφοπλιστικό οι κ. Ρομίλντας, Σκυλοπνίκτης, Κρατικοδίας και Τραμπουκλής. Ενδέχεται επίσης να αξιοποιηθούν και οι τεχνοκράτες κ. Κωλοτούμπας, Κερδοσκογλύφης και Τραπεζοδούλου, που διαθέτουν τεράστιο κύρος στα οικονομικά επιτελεία των Βρυξελλών και στους κύκλους των χρηματαγορών.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα κυβερνητικά αποτελέσματα για το ιδιωτικό χρέος
Τι ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους
Δεν έχει τόση σημασία το ποιος θα μιλήσει πρώτος όσο το τι θα πει.
Αναλυτικά οι τομείς ευθύνης
«Σπουδαιότερη παρακαταθήκη η απόδειξη ότι το ελληνικό κράτος μπορεί να ανταποκριθεί σε πιεστικά χρονοδιαγράμματα» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Οι διορισμοί εκπαιδευτικών και το ραντεβού στη ΔΕΘ
Από δύο έως τέσσερις μήνες η διάρκεια
Ποιοι θα βρεθούν στο επίκεντρο των εξαγγελιών
Με αφορμή το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τη Βιομηχανί
«Η Δυτική Μακεδονία έχει κάθε λόγο πια να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία», έγραψε ο πρωθυπουργός
«Ο πατριωτισμός της Δημοκρατικής Παράταξης δεν ήταν ποτέ οι εύκολες κραυγές» σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Το σχόλιο για τον Αλέξη Τσίπρα
Τι πρέπει να προσέξετε πριν τις αγορές σας
Η ανάλυση των στοιχείων της Eurostat
Ο βασικός εθνικός στόχος που θα θέσει
«Απίστευτη η σύγχυση, η παροχολογία και η ασχετοσύνη της αντιπολίτευσης» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Στο επίκεντρο η πτωτική πορεία του χρέους
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας
«Η Δυτική Μακεδονία μπορεί να αλλάξει», δήλωσε ο πρωθυπουργός από την Κοζάνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.