Πολιτικη & Οικονομια

Το κελί 33

Ταινία θα γυριστεί η πρόσφατη περιπέτεια του Ντομινίκ Στρος Καν στη Νέα Υόρκη.

Άγγελος Τσέκερης - Γιώργος Κυρίτσης
ΤΕΥΧΟΣ 347
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ταινία θα γυριστεί η πρόσφατη περιπέτεια του Ντομινίκ Στρος Καν στη Νέα Υόρκη. Οι παραγωγοί έχουν ήδη αποκαλύψει τον τίτλο, που θα είναι «Δε Αυτογκόλ» (γαλλικός τίτλος Λε Αυτογκόλ). Στην ταινία, ένας νέος, όμορφος και πολλά υποσχόμενος πολιτικός (Γιούαν Μακ Γκρέγκορ) γνωρίζεται σε πολυτελές ξενοδοχείο με επίσης όμορφη αφροαμερικανή καμαριέρα (Έντι Μέρφι).

Η προσπάθειά του να της προσφέρει μύγδαλα παρεξηγείται και η υπόθεση καταλήγει στο σταθμό χωροφυλακής Άνδρου, όπου ο ενωμοτάρχης (Ανέστης Βλάχος) τον θέτει υπό κράτηση με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού με ενδεχόμενο δολο και κλοπή από το μίνιμπαρ. Ο νέος χάνει τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, όπου επρόκειτο να είναι υποψήφιος, ενώ υποβάλλεται και σε αναδιάρθρωση, κούρεμα και επιμήκυνση για παραδειγματισμό.

Το φινάλε περιλαμβάνει μια εντυπωσιακή καταδίωξη, στα γυρίσματα της οποίας καταστράφηκαν 1.000.000 θέσεις εργασίας, 600.000 συντάξεις άνω των 300 ευρώ, 45.000 δημόσιοι υπάλληλοι, 7 πανεπιστήμια, 15 νοσοκομεία, η ΔΕΗ, καθώς και δημόσια ακίνητη περιουσία ύψους 50 δις ευρώ. Στο σίκουελ που διαδραματίζεται στην Αθήνα, γερασμένος ο Ντομινίκ (Αθηνόδωρος Προύσαλης) έρχεται αντιμέτωπος με συντεχνίες και τρομοκράτες του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι προσπαθούν να του χαράξουν με κλειδί την Πόρσε ενώ του κρατούν κλειστά τα επαγγέλματα και του τρολάρουν το προφίλ στο φέισμπουκ.