Πολιτικη & Οικονομια

Τα Tweets του Forrest Gump 344

(Μέλος του συλλόγου όσων λένε πάντα «φλικ», κάθε φορά που πρέπει να πιάσουν κόκκινο και να κάνουν «φλικ ή φλοκ»)

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 344
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
13862-31030.jpg

Ο οπαδός του «Ζορο-Αστρισμού», μετά τις αποκαλύψεις σχετικά με τις διευρυμένες γνώσεις του για τα εσώρουχα των δημοσιογράφων, εξηγεί:

image

● Ειδησεογραφικό Αλτσχάιμερ: Το να διαπιστώνεις ότι μετά από μια εβδομάδα (μακριά από ειδήσεις) συνεχίζουν να μεταδίδονται ακριβώς τα ίδια «άκου-τι-θα-προβλέψω-τώρα-ο-γίγαντας» οικονομικά ρεπορτάζ και τα ίδια ακριβώς αποκαλυπτικά «πώς-έκλασε-η-Ελεωνόρα-Μελέτη» κουτσομπολιά, σα να μην έχει περάσει μια μέρα.

● Διότι όταν αυτές τις ειδήσεις ξέρεις και αυτές εμπιστεύεσαι, δεν χρειάζεται να τρέχεις να βρίσκεις κάθε μέρα άλλες. Που, στο κάτω-κάτω, δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος για το αν θα αρέσουν στους πελάτες σου.  

● Λέγεται και ειδησεογραφικό «Ντεζαβού». Που ως γνωστόν πρόκειται για σύνθετη λέξη και προκύπτει από το «Ντε», τη γνωστή προσφώνηση στα γαϊδουράκια, και το «Ζαβού», που είναι η γενική του επιθέτου «Ζαβός».


● Τελικά, προφανώς η «επιμήκυνση» δεν αφορά το χρόνο αποπληρωμής του δανείου, αλλά το χρόνο που θα συζητάμε με τη γνωστή βεβαιότητα του καφενείου, αν θα γίνει αναδιάρθρωση ή όχι.


Γαμοπίλαφο: Το τεράστιο κείμενο (γνωστό και ως «Πιλάφι») γεμάτο άχρηστες πληροφορίες, που δημοσιεύεται σε κάποιο έντυπο και αναφέρεται στο γάμο του πρίγκιπα Γουίλιαμ.

● Στο κάτω-κάτω, γι’ αυτό η ανθρωπότητα αγωνίζεται επί αιώνες για την ελεύθερη και ταχύτατη διακίνηση των πληροφοριών σε όλο τον πλανήτη: Για να μπορεί κάθε κομμώτρια να μαθαίνει, χωρίς καθυστέρηση, τι σχήμα θα έχει το ηβικό τρίχωμα της νέας πριγκίπισσας της Αγγλίας την ημέρα του γάμου της. 


● Προς εξεγερμένους πολίτες της Συρίας: Προσοχή, ό,τι και να συμβεί, όσες χιλιάδες από εσάς κι αν δολοφονηθούν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, μη διανοηθείτε να ζητήσετε βοήθεια από «ξέρετε πού».

● Διότι, κατ’ αρχήν, θα απογοητεύσετε όλους αυτούς που έφτιαξαν group υποστήριξής σας στο Facebook, ελπίζοντας ότι θα μπορέσουν επιτέλους να ξεδιπλώσουν την ευαισθησία τους για τον αγώνα σας για ελευθερία, μόλις πεθάνετε ηρωικά.

● Επίσης, πρέπει να σκεφτείτε και τις διαδηλώσεις που θα γίνουν στην Ελλάδα από όσους είναι εναντίον της ΝΑΤΟικής επέμβασης!

● Τέλος, όσοι είναι στο twitter θα χτυπάνε με μεγάλη δύναμη και οργή τα πλήκτρα στο computer, για να σας δείξουν πόσο διαφωνούν με αυτό που κάνετε! 

● Διότι όταν αρχίζουν τα «σούξου-μούξου» σχετικά με το ποιος είναι «κακός» (οι φονιάδες των λαών) και ποιος ειναι «καλός» (όλοι οι άλλοι), τότε οι «εξ αποστάσεως επαναστάτες» δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις και βαριούνται.

● Πάρτε για παράδειγμα τον Ιταλό ακτιβιστή στη Γάζα: προκειμένου να αρχίσουν οι αναλύσεις σχετικά με το ποιοι Παλαιστίνιοι είναι «καλοί» και ποιοι είναι «κακοί», προτιμούν όλοι να κάνουν λες και δολοφονήθηκε από φυσικά αίτια!


● Δίδαγμα ζωής, μετά την αποχώρηση της Μαριέττας Χρουσαλά από το “Dancing with the Stars 2”: Το ποσοστό δυσανεξίας του κοινού στο μεθοδικό «κλύσμα γλυκουλινιάς», ισούται με τα κυβικά εκατοστά σάλιου (για το γλείψιμό σας) που έχουν καταναλωθεί από δημοσιογράφους, διά τον αριθμό προσωπικών εξομολογήσεών σας σε περιοδικά κομμωτηρίου…

● …και όλα αυτά πολλαπλασιασμένα επί του αριθμού των κοντινών πλάνων της πεθεράς σας, στο κοινό.


● Κι όμως, στην πραγματικότητα η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ δεν μάζευε τα 50τόσα εκατομμύρια για δικό της όφελος.

● Απλώς ήθελε να είναι προετοιμασμένη σε περίπτωση που χρειαστεί να πουληθεί η ΔΕΗ, να έχει μαζεμένα χρήματα για να την αγοράσει η ίδια!

Εξού και το «Γενόπ»: Από το ιαπωνικό «Γεν», με ρήτρα του οποίου έπαιρνε τα δάνεια, και του επιφωνήματος «Οπ» που εκφράζει πανηγυρισμό. 


Κι όμως: Μια μέρα θα αποκαλυφθεί ότι κάπου βρίσκεται κρυμμένο ένα Πειραματικό Εργαστήριο Πάχυνσης Επωνύμων.

● Όπου καταφεύγουν όσοι θέλουν να επενδύσουν σε ένα εξώφυλλο με τίτλο «πώς έχασα 12 κιλά και άλλαξε η ζωή μου».


«Ακτηβυσμός»: Το να χρησιμοποιείς βύσμα για να πιάσεις μια καλή θέση στην ακτή. 


Πιο απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας

Σχεδιαστής ρούχων που βλέπει τις δημιουργίες του να δοκιμάζονται, «τοποθετημένες» γύρω από τη Ρούλα Κορομηλά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ