Πολιτικη & Οικονομια

Πάσχουμε

Σημαντικά ακριβότερο θα είναι φέτος το πασχαλινό τραπέζι

Άγγελος Τσέκερης - Γιώργος Κυρίτσης
ΤΕΥΧΟΣ 343
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σημαντικά ακριβότερο θα είναι φέτος το πασχαλινό τραπέζι, καθώς τόσο οι φρυγανιές όσο και τα άγρια χόρτα του βουνού έχουν συνδεθεί με το επιτόκιο της ευρωπαϊκής τράπεζας. Οι εκδρομείς όμως μπορούν να φάνε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, τα οποία διατίθενται τζάμπα και εναλλακτικά χρησιμεύουν και ως χαρτί ταπετσαρίας. Ακριβότερη κατά 60% σε σχέση με πέρσι είναι και η αμόλυβδη βενζίνη, ειδικά στο ρεύμα εξόδου, που επηρεάζεται περισσότερο από τις διεθνείς διακυμάνσεις της τιμής του πετρελαίου. 

Σε δήλωσή του για τις γιορτινές ημέρες ο πρωθυπουργός καλεί τα αρνιά να δείξουν πνεύμα συνεργασίας και γενναιότητα, γιατί όλοι πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας ώστε να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. Από την πλευρά του ο κ. Πάγκαλος κατηγόρησε τα αρνιά ότι είναι άχρηστα, τεμπέλικα κατασκευάσματα, που θέλουν μόνο να τρώνε χορτάρι και να χέζουν από δω κι από εκεί και αρνούνται να θυσιάσουν τα σκανδαλώδη προνόμιά τους. Και ότι τα βουλγάρικα είναι φθηνότερα και με μπλοκάκι. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε επίσης ότι αν του συμβεί τίποτα από το πολύ φαΐ, υπεύθυνος θα είναι ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Σε ευρεία διυπουργική σύσκεψη αποφασίστηκε επίσης η συγχώνευση της Ανάστασης με τον Επιτάφιο και με το Πάσχα των καθολικών και η απαγόρευση των λαμπάδων Μπάρμπι Μολότοφ, που σκάνε και φωνάζουν συνθήματα σε δύο γλώσσες. Τέλος στα κουρεία και τα κομμωτήρια το κούρεμα επιτρέπεται μέχρι 60% στο μήκος, χωρίς όμως να έχει προηγηθεί συζήτηση γιατί κατσαρώνει το μαλλί.