- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι Έλληνες σοσιαλδημοκράτες είναι αγανακτισμένοι με τον Τσίπρα
#PESAlexit Εδώ και τώρα
Αγανακτισμένοι με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είναι οι Έλληνες Σοσιαλδημοκράτες (PES Activists Greece), μετά την παρουσία του στη συνάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στο Παρίσι.
Τον χαρακτηρίζουν «εκπρόσωπο του διχαστικού λαϊκισμού», «εκφραστή της χειρότερης συντήρησης» και ζητούν «PESAlexit Εδώ και Τώρα».
Το κείμενο των PES Activists Greece:
Η υπομονή μας εξαντλήθηκε. Ο Αλέξης Τσίπρας και το κόμμα του δεν έχουν καμία απολύτως θέση στην πολιτική μας οικογένεια. Δεν ανεχόμαστε να μιλά και να αποφασίζει στο όνομά μας ο εκπρόσωπος του πιο διχαστικού λαϊκισμού. Αυτοί που δίχασαν την Ελλάδα και την έσυραν σε ένα αντιδημοκρατικό δημοψήφισμα που κόστισε «μια γενιά», αυτοί που συστηματικά παρουσίαζαν την Ευρωπαϊκή Ένωση ως «εχθρό του λαού», αυτοί που σήμερα προσπαθούν να χειραγωγήσουν τα ΜΜΜΕ και τη Δικαιοσύνη και να φιμώσουν τις ανεξάρτητες αρχές, όχι μόνο δεν είναι σύμμαχοί μας, αλλά βρίσκονται απέναντί μας.
Όσοι συκοφαντούσαν επί χρόνια τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές την ώρα που αυτοί πάλευαν να κρατήσουν την Ευρώπη ενωμένη, ενώ οι Συντηρητικοί ζητούσαν το Grexit και οι ευρωπαίοι αριστεριστές σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζαν εναντίον των προγραμμάτων διάσωσης, τώρα συνεργάζονται επίσημα με ακροδεξιούς ρατσιστές και συνωμοσιολόγους χωρίς αρχές και προϋποθέσεις, με μόνο στόχο την εξουσία. Δεν έχουν καμιά σχέση με την Πρόοδο. Είναι οι εκφραστές της χειρότερης συντήρησης. Και η συμμετοχή τους στις συνόδους του ΕΣΚ προσβάλλει όσους αγωνίζονται στην πράξη για την πραγματική Σοσιαλδημοκρατία.
Οι Ακτιβιστές του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις τελευταίες Ευρωεκλογές δώσαμε «πόρτα-πόρτα» με ανιδιοτέλεια τη μεγάλη μάχη να αλλάξουμε την Ευρώπη και στηρίξαμε τον κοινό μας υποψήφιο, τον Μάρτιν Σούλτς, με όλες μας τις δυνάμεις. Σήμερα βλέπουμε αυτούς που τον πολεμούσαν και τον συκοφαντούσαν, αυτούς που δεν στήριξαν ούτε μια προοδευτική μεταρρύθμιση, να φωτογραφίζονται χαμογελαστοί στις συνόδους μας. Κι όλα αυτά χωρίς καμία συλλογική απόφαση. Μονάχα χάρη στους εφήμερους σχεδιασμούς του κ. Ολάντ.
Η Σοσιαλδημοκρατία είμαστε όλοι εμείς οι χιλιάδες ακτιβιστές και οι εκατομμύρια ενεργοί πολίτες σε κάθε γωνιά της Ευρώπης. Είμαστε υπερήφανοι για την ιδεολογία μας και τη μεγάλη προσφορά μας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Δεν έχουμε ανάγκη από οπορτουνιστές και λαϊκιστές που στηρίχτηκαν στο ψέμα. Γιατί η Σοσιαλδημοκρατία είναι υπόθεση κοινών αρχών και αξιών, όχι αριθμών και ποσοστών. Οι αριθμοί αλλάζουν αλλά οι αξίες κάνουν τον κόσμο να αλλάξει.
Όλοι εμείς οι PES Activists, Έλληνες και Ευρωπαϊοι, Σοσιαλιστές και Δημοκράτες, θα προστατέψουμε τις ιδέες μας. Νιώθουμε προδομένοι αλλά δεν θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα. Δεν ανεχόμαστε τη συμμετοχή του Τσίπρα και ό,τι αυτή συμβολίζει. Ενώνουμε τη φωνή μας και λέμε ΩΣ ΕΔΩ!
#PESAlexit ΕΔΩ και ΤΩΡΑ!
ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ισχυρή επίδοση της ελληνικής οικονομίας – Επενδύσεις +9%, μισθοί +6,6% και βελτίωση εμπορικού ισοζυγίου
Kαταβάλλονται 70 εκατ. ευρώ σε 73.000 δικαιούχους – Αναλυτικά όλα τα ποσά
Ανάρτηση του πρωθυπουργού για τη νέα ρύθμιση που θα ισχύσει από τις επόμενες εθνικές εκλογές
Κλιμάκωση ΗΠΑ - Ιράν και φόβοι για κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ ωθούν το Brent σε νέα άνοδο
Συντονισμένη επιχείρηση της ΔΙ.Μ.Ε.Α. και της ΕΛ.ΑΣ. σε Πάτρα, Κάτω Αχαΐα, Κόρινθο και Κατερίνη
Η υπουργός παρουσιάζει την ψηφιακή δράση που στοχεύει στην εκπαίδευση 10.000 ωφελούμενων
Ιστορικό ρεκόρ στην ασφαλιστική αγορά με παραγωγή άνω των 6 δισ. ευρώ και πρόστιμα 55 εκατ. ευρώ για τους παραβάτες
«Ανέδειξε τον πολιτισμό σε κεντρικό στοιχείο για την Ελλάδα της Αλλαγής» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Με αφορμή τη μεταφορά πυραύλων Patriot στην Κάρπαθο
Τι αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
«Το μήνυμα των 200 της Καισαριανής ήταν ένα, η ελεύθερη και δημοκρατική Ελλάδα» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Όσα δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Για την Ελλάδα, ο πόλεμος αποτελεί ταυτόχρονα απειλή και ευκαιρία
Πώς η κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο, η στάση της κυβέρνησης και η μετατόπιση της κοινής γνώμης επαναφέρουν το δίλημμα της κυβερνησιμότητας στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής
«Δεν είχαμε ενημέρωση των Ισραηλινών και Αμερικανών για το Ιράν», συμπλήρωσε ο ΥΠΕΞ
Ιδιωτική δωρεά καλύπτει μηνιαία ενίσχυση για γιατρούς σε 47 νησιά έως 4.000 κατοίκους
«Δύσκολα θα υπάρξει αντίρρηση», ανέφερε σε συνέδριο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Λεμεσού
Τέσσερα F-16, ATR-72, CN-235 και UAV πέταξαν στο Αιγαίο – Αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.