Πολιτικη & Οικονομια

Απορρίφθηκε η πρόταση εξεταστικής της ΝΔ για το τρίτο μνημόνιο

Το Μαξίμου κάνει λόγο για «ενταφιασμό των ελπίδων της αριστερής παρένθεσης»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Με 96 ψήφους υπέρ, 155 κατά και 22 «παρών» απορρίφθηκε η πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής με στόχο τη «διερεύνηση των αιτιών επιβολής τραπεζικής αργίας και κεφαλαιακών περιορισμών, υπογραφής του 3ου Μνημονίου και ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησης των πιστωτικών ιδρυμάτων». Από τη συζήτηση, η οποία διεξήχθη σε υψηλούς τόνους, απουσίαζαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος λόγω επίσκεψής του στην Βουλγαρία.

Την πρόταση καταψήφισαν οι βουλευτές από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων.

Υπέρ της πρότασης τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, ενώ τη στήριξαν και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Χάρης Θεοχάρης και Λεωνίδας Γρηγοράκος. ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή δήλωσαν «παρών».Από την ψηφοφορία απουσίαζαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Νίκος Νικολόπουλος και Στάθης Παναγούλης.

«Με το σημερινό αποτέλεσμα, που δεν συγκέντρωσε ούτε το 1/3 της Βουλής, κλείνει οριστικά και η παραφιλολογία περί "διαπραγμάτευσης που κατέστρεψε την χώρα" ενώ ενταφιάζονται και οι ελπίδες για "αριστερή παρένθεση"», σχολίασαν κυβερνητικές πηγές μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος.

«Ευχόμαστε στην ΝΔ και τα μικρά κόμματα που σύρονται πίσω της, καλή προσγείωση στην πολιτική πραγματικότητα. Η κυβέρνηση είναι πάντα έτοιμη για διάλογο πάνω στα πραγματικά ζητήματα που απασχολούν τον τόπο, ειδικά τώρα, που αποδεικνύεται ότι η φτηνή σπέκουλα και ο πόλεμος λάσπης δεν οδηγούν πουθενά» συμπλήρωναν οι ίδιες πηγές.


Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ