Πολιτικη & Οικονομια

Συνταγή ακυβερνησίας η απλή αναλογική, εκτιμά η Ντόρα Μπακογιάννη

«Δεν θα βρει η κυβέρνηση 200 ψήφους»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Συνταγή ακυβερνησίας αποτελεί η πρόταση της κυβέρνησης για την καθιέρωση της απλής αναλογικής, εκτιμά η Ντόρα Μπακογιάννη, με συνέντευξή της στην εφημερίδα «Αγορά».

Με το συγκεκριμένο εκλογικό σύστημα η συγκρότηση κυβέρνησης θα απαιτεί τη συνεργασία τεσσάρων κομμάτων «και αυτό, με το πολιτικό κλίμα που υπάρχει στην Ελλάδα, νομίζω ότι δεν μπορεί να δώσει αποτελεσματική κυβέρνηση», αναφέρει η τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ.

Παράλληλα, σημειώνει ότι η ΝΔ είναι ανοιχτή στην πρόταση του Ποταμιού για μείωση του μπόνους, ενώ εκτιμά ότι η πρόταση της κυβέρνησης δεν θα καταφέρει να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες 200 ψήφους.

Σε ό,τι αφορά το brexit και αν αυτό θα μπορούσε να επαναφέρει σενάρια grexit, λέει ότι «μόνο όταν η Ελλάδα σταθεί στα πόδια της και μπορέσει να βγει στις αγορές, ο κίνδυνος αυτός θα εκλείψει».

Τέλος, κατηγορεί την κυβέρνηση για το θέμα του ΟΛΠ, λέγοντας ότι «όπως εξαπάτησε του Έλληνες, προσπάθησε να εξαπατήσει και τους Κινέζους, προκειμένου να ικανοποιήσει τα συμφέροντα βολεμένων συνδικαλιστών».