Πολιτικη & Οικονομια

Ένα καφενείο γεμάτο ελληνικά προϊόντα στο Ευρωκοινοβούλιο (εικόνες)

Πρωτοβουλία του Στέλιου Κούλογλου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
132069-300077.jpg

Mε γευσιγνωσία από παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις και καινοτόμες γαστρονομικές ιδέες ξεκίνησε τη Δευτέρα το διήμερο εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Στέλιος Κούλογλου στις 27 και 28 Ιουνίου στις Βρυξέλλες για την προβολή των ελληνικών προϊόντων και τη στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση A discovery network,το A Greek gastronomy guide και τη Γκαλερί «Θεώρημα».

«Η ιδέα ξεκίνησε γιατί στην Ελλάδα παρά τις δυσκολίες πρέπει να αναθερμάνουμε την οικονομία. Αν δε γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας και δε βρουν οι νέοι κυρίως άνθρωποι δουλειά, δεν έχουμε κάνει τίποτα. Για το λόγο αυτό ξεκίνησε ήδη από πέρσι μια σειρά από δράσεις και για τη νεανική επιχειρηματικότητα και την κοινωνική οικονομία. Δράσεις όπως αυτή θα επαναληφθούν γιατί υπάρχουν πολλές εκλεκτές και δυναμικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα ειδικά στον τομέα της διατροφής και ο στόχος είναι να προβάλλουν τα προϊόντα τους και να δικτυωθούν ώστε να αρχίσουν τις εξαγωγές» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ιδρύτρια του δικτύου A discovery Network, Θίσβη Εκμετζόγλου χαιρέτησε την πρωτοβουλία αυτή τονίζοντας ότι «είναι σημαντικό οι πολιτικοί του σήμερα να αγκαλιάζουν και να συνεργάζονται με εθελοντικούς οργανισμούς και με τους Έλληνες του εξωτερικού. Εγώ προσωπικά με εσάς, αισθάνομαι ότι έχουμε ένα στήριγμα σε αυτό που κάνουμε » είπε.

image

Το διήμερο εκδηλώσεων πλαισιώνει και η παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος του Γιώργου Πίττα με θέμα τα «Καφενεία της Ελλάδας». Ο κ. Πίττας υπογράμμισε την ανάγκη να γίνονται «συνέργειες» όπως χαρακτήρισε τη δράση αυτή του Στέλιου Κούλογλου, διότι, όπως είπε «η νέα επιχειρηματικότητα δε στηρίζεται πλέον στην ατομική δραστηριότητα αλλά σε συνέργειες και συλλογικότητες, ώστε όλοι μαζί να χτίσουμε όχι το μύθο της εταιρείας αλλά του προϊόντος».

Πλήθος κόσμου που ανταποκρίθηκε θερμά στην πρωτοβουλία του Στέλιου Κούλογλου είχε την ευκαιρία να γευθεί χθες στη Γκαλερί «Θεώρημα» παραδοσιακές κρητικές συνταγές, κρίταμο, παξιμαδάκια και γλυκά του κουταλιού από την ΕΑΤ Creta, φυσικά αναψυκτικά από τη ΛΟΥΞ Μαρλαφέκας ΑΒΕΕ, παραδοσιακά προϊόντα Σύρου ΠΡΕΚΑ, Ούζο Πλωμάρι, Ούζο Σμυρνιώ και αλίπαστα ΛΕΒΑ από τη Μυτιλήνη, Μπύρα «Νήσος» από την Τήνο, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και προϊόντα ελιάς από την Armakadi, όσπρια και βότανα από το Κτήμα Ευκαρπίας, τα εξαιρετικά κρασιά Δουλουφάκης, τις χειροποίητες πίτες από τη Μαρία και την Αντουανέτα, τα προϊόντα της ένωσης αγροτικών συνεταιρισμών Νάξου και της ομάδας εξαγωγών ελληνικών προϊόντων, Οlkas. Στην εκδήλωση έχει ταξιδέψει από την Ελλάδα και το τάβλι δημιουργίας Νερουλιά, στο οποίο έπαιξε ακόμα και ο Φιντέλ Κάστρο.

image

Το διήμερο θα ολοκληρωθεί σήμερα στις έξι και μισή το απόγευμα στο Ευρωκοινοβούλιο όπου θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Γιώργου Πίττα και κάθε ένας από τους προσκεκλημένους Έλληνες επιχειρηματίες θα παρουσιάσει την εταιρεία του και τα προϊόντα της. Θα ακολουθήσει η αναπαράσταση του παραδοσιακού ελληνικού καφενείου όπου θα είναι εκτεθειμένα και τα ελληνικά προϊόντα. Η φωτογραφική έκθεση του κ. Πίττα θα βρίσκεται από σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο όπου θα παραμείνει έως την Παρασκευή 1η Ιουλίου. 

image

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαφθορά στον Δημόσιο Τομέα: Τι είχες Ελλάδα, τι είχα πάντα
Διαφθορά στον Δημόσιο Τομέα: Τι είχες Ελλάδα, τι είχα πάντα

Δεν υπάρχει χειρότερη κατάντια από την ανοικτή «διαπαιδαγώγηση» της κοινωνίας στην παρανομία και στον χρηματισμό. Η κυβέρνηση έχει ευθύνη και πρέπει να την αναλάβει

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.