Πολιτικη & Οικονομια

Του #hashtag το ανάγνωσμα: #fygete #synelthete #Μας_ ζαλίσατε_τον_ έρωτα

Διαδικτυακά ξεκατινιάσματα κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης

Μαριάννα Μαρμαρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Θα ξεκινήσω, παραθέτοντας την είδηση ξερά, στεγνά και περιεκτικά.

Όλα άρχισαν όταν η Νέα Δημοκρατία ξεκίνησε ένα διαδικτυακό «κίνημα» με σημαία της το #hashtag #fygete.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρεαν στα δημοσιογραφικά γραφεία τις τελευταίες ημέρες, μέσα στις σχεδιαζόμενες πολιτικές κινήσεις των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, είναι η ευρεία συσπείρωση γύρω από το «Φύγετε» και το ανοιχτό κάλεσμα προς όλους εκείνους που θέλουν να συστρατευτούν «για να φύγει η επικίνδυνη και χωρίς πρόγραμμα κυβέρνηση από τη διακυβέρνηση της χώρας», όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν κι αναφέρουν.

Κύκλοι της Συγγρού τονίζουν ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει αμετακίνητος στις αρχικές του θέσεις για «άνοιγμα στην κοινωνία και τους πολίτες» κάτι που εκ των πραγμάτων είναι η «εντολή» που πήρε από οπαδούς, φίλους και στελέχη της ΝΔ στις εσωκομματικές εκλογές κατά την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος: «Καμία σύμπραξη ή στήριξη των κυβερνητικών επιλογών».

Έτσι, η ΝΔ σήκωσε στο Twitter την παντιέρα του #fygete.

Σε συνέχεια όλων αυτών, ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος επιτέθηκε στην κυβέρνηση, σχολιάζοντας ότι πρώτη φορά κυβέρνηση επιβάλλει μέτρα 12 δισ. και πανηγυρίζει. «Οι πολίτες βιώνουν και πληρώνουν ψέματα. Πρωθυπουργός με αυταπάτες είναι ένας επικίνδυνος πρωθυπουργός», ανέφερε στην εισήγησή του κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ο κ. Κουμουτσάκος, προσθέτοντας ότι σύντομα έρχεται τυφώνας έμμεσων φόρων ύψους 1,8 δις και ακολουθεί «ο διαβόητος κόφτης οριζόντιων περικοπών». «Όλα αυτά θα τα πληρώσουν τώρα οι Έλληνες στο όνομα μιας ασαφούς υπόσχεσης για μελλοντική διαχείριση του χρέους, χρέος το οποίο δεν θα κουρευτεί» σημείωσε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ.: «η χώρα χρειάζεται πολιτικό κόφτη στο ψέμα... αυτό το ζητάει η πλειοψηφία των πολιτών και δεν θα αργήσει να γίνει».

Και μπορεί ο κ. Κουμουτσάκος να μην χρησιμοποίησε το διαδικτυακό σύνθημα της ΝΔ #fygete, αλλά επί της ουσίας είπε το ίδιο, όταν ανέφερε: «Το αίτημα της ΝΔ για εκλογές είναι στάση ευθύνης. Είναι ανάγκη να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης».

Άμεση ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης στη νέα επίθεση, με την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη να απαντά: «Η ΝΔ οικοδόμησε τη στρατηγική της στην αποτυχία της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης. Προδίκασαν πρόσθετα μέτρα, φαντασιώθηκαν νέα μνημόνια, επένδυσαν στην καταστροφή. Τώρα που διαψεύστηκαν από την πραγματικότητα, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. #synelthete».

Για να απαντήσει σχεδόν αμέσως ο κ. Κουμουτσάκος: 

Κατά τα άλλα, οι φόροι αυξάνονται, οι συντάξεις μειώνονται, τα βάρη εξακολουθούν να φορτώνονται στους μικρομεσαίους κι εγώ δεν έχω παρά να ενστερνιστώ πλήρως τα τουί των χρηστών @Theou_Doro και @Polyfimos: 

 #Μας_ζαλίσατε_τον_έρωτα κι ας μην τον έχετε φορολογήσει ακόμα.