Πολιτικη & Οικονομια

Τρεις νέοι λογαριασμοί του Παπανδρέου στις ΗΠΑ: Τι απαντά ο πρώην πρωθυπουργός

«Άνθρακες ο θησαυρός»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Εξηγήσεις για την προέλευση των χρημάτων που κατέθεσε σε δύο λογαριασμούς στις ΗΠΑ δίνει ο Γιώργος Παπανδρέου με ανακοίνωση του γραφείου του.

Ο πρώην πρωθυπουργός επισημαίνει ότι πρόκειται για αμοιβές από τις ομιλίες του σε αμερικάνικα πανεπιστήμια.Περιγράφοντας τις δραστηριότητες αυτές, το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού κάνει λόγο για ομιλίες, σεμινάρια, παρουσιάσεις, ενώ τονίζει ότι προκαταβολές και πληρωμές έχουν δηλωθεί στις φορολογικές δηλώσεις και στο «πόθεν έσχες» του κ. Παπανδρέου.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής έχει όλα τα σχετικά στοιχεία και τονίζεται ότι ο κ. Παπανδρέου έχει δηλώσει όλα τα περιουσιακά του στοιχεία με νομιμότητα και διαφάνεια.

«Μήπως η σκόνη σηκώνεται για να αποκρύβουν τα αδήλωτα κάποιων άλλων; Μήπως αυτά πρέπει να ψάξουν οι αρμόδιοι, αξιοποιώντας το θεσμικό πλαίσιο που νομοθέτησε και εφάρμοσε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου;» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Όλοι γνωρίζουν από που προέρχονται τα χρήματα που έχουν κατατεθεί σε λογαριασμούς του Γιώργου Α. Παπανδρέου, σε τράπεζα των ΗΠΑ. Και όλα, προκαταβολές και πληρωμές, έχουν δηλωθεί στις φορολογικές δηλώσεις και στο πόθεν έσχες του.

Εξάλλου, η ίδια η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, έχει όλα τα σχετικά στοιχεία.

Όλα προέρχονται από τις δραστηριότητές του στο εξωτερικό - ομιλίες, σεμινάρια, παρουσιάσεις κλπ. Δραστηριότητες για τις οποίες έχει χυθεί τόσο μελάνι και έχουν ειπωθεί τα μύρια όσα, από όλους αυτούς που σήμερα παριστάνουν τάχα τους ανήξερους, προκειμένου να στοχοποιήσουν και πάλι τον Γιώργο Παπανδρέου.

Άνθρακες για ακόμη μια φορά ο θησαυρός.

Το ερώτημα είναι, ως πότε και ως που θα "τραβήξουν" αυτήν την απαράδεκτη από κάθε άποψη στάση, όσοι μετέρχονται αντιλήψεις παρακράτους. Δεν διδάσκονται από το γεγονός ότι, όλες οι κατασκευασμένες ιστορίες έχουν πέσει στο κενό;

Υπάρχει όμως, και το κωμικοτραγικό της ιστορίας. Από πότε αποτελεί μείζον θέμα να δηλώνει κάποιος τα εισοδήματά του; Ο Γιώργος Παπανδρέου, έχει δηλώσει όλα τα περιουσιακά του στοιχεία. Όλα είναι νόμιμα και διαφανή.

Μήπως η σκόνη σηκώνεται για να αποκρύβουν τα αδήλωτα κάποιων άλλων; Μήπως αυτά πρέπει να ψάξουν οι αρμόδιοι, αξιοποιώντας το θεσμικό πλαίσιο που νομοθέτησε και εφάρμοσε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου;

Για την ιστορία, σημειώνεται πως στη δήλωση υπάρχουν τρεις νέοι τραπεζικοί λογαριασμοί του πρώην πρωθυπουργού στην BANK OF AMERICA.

Οι δύο πρώτοι ανήκουν στον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου και περιλαμβάνουν ο ένας 120.448,58 δολάρια και ο δεύτερος 19.922 δολάρια ενώ ο τρίτος λογαριασμός ανήκει στη σύζυγό του και περιέχει μόλις 1.536,14 δολάρια.

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ