Πολιτικη & Οικονομια

Τα Tweets του Forrest Gump 337

(Μέλος του συλλόγου για τη µετατροπή του αδικήµατος του βιαστικού και άνισου κοψίµατος των 8 κοµµατιών της πίτσας σε πληµµέληµα)

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 337
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
12818-29027.jpg

Τα Tweets του Forrest Gump 337

Κουίζ: Πώς ξεχωρίζουµε το δηµοσιογράφο που βρίσκεται σε µια χώρα της Βόρειας Αφρικής και περιγράφει ζωντανά το αιµατοκύλισµα που συµβαίνει εκείνη τη στιγµή µπροστά στα µάτια του…

●…από ένα µετεωρολόγο που προβλέπει θερµοκρασίες κάτω από το µηδέν και αναλύει σε δελτίο ειδήσεων την πιθανότητα να ρίξει χιόνι;

Απάντηση: Ο µετεωρολόγος είναι πολύ πιο τροµοκρατηµένος για την καταστροφή που έρχεται και έχει µεγαλύτερη αγωνία στη φωνή του. Ναι, είναι ακριβώς ο ίδιος µηχανισµός που κάνει όσες υποκρίνονται τον οργασµό να φωνάζουν περισσότερο.


Μεγάλη αλήθεια της ζωής: Όταν το αµάξι ή η νταλίκα καταφέρνει να περάσει από το χιονισµένο δρόµο χωρίς αλυσίδες (και παρά τις υποδείξεις της Τροχαίας), είναι λόγω ξεκάθαρης µαγκιάς τoυ οδηγού.

● Όταν πάλι διπλώσει ή ακινητοποιηθεί, τότε η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στο ίδιο το «κωλοάµαξο». Που δεν τα κατάφερε να σταθεί στο ύψος των προσδοκιών, παρά τη δεξιοτεχνία του οδηγού του.

● Λέγεται και «Η νταλίκα ποτέ δεν δίπλωσε στις καρδιές µας».


Και µια που το ’φερε η κουβέντα: Η συνήθεια να βρίζουµε και να απειλούµε όποιον είναι διαφορετικός από εµάς αποτελεί ένα παλιό, αγαπηµένο έθιµο.

● Γι’ αυτό και είναι απόλυτα θεµιτό να αντιδρούµε σε ένα νοµοσχέδιο όπως αυτό για την «Εχθροπάθεια». Που επιχειρεί να µας στερήσει το αναφαίρετο δικαίωµα του τραµπουκισµού.

● Και δεν είναι µόνο ότι ξαφνικά χάνουµε τη χαρά να µισούµε ελεύθερα. Ή ότι ποινικοποιούνται τα παραδοσιακά θεµέλια της κοινωνικής ζωής, όπως το «άντε, µωρή, να πλύνεις κανένα πιάτο που µου θες και να οδηγήσεις». Ή η χαλαρωτική διαπόµπευση του τρελού του χωριού.

● Επίσης, δεν είναι µόνο ότι τα «καντήλια» και οι «χριστοπαναγίες» θεωρούνται πλέον προσβολή των λατρευτικών συµβόλων του άλλου (δηλαδή του εαυτού µας) που σηµαίνει ότι µας απαγορεύουν να αυτοπροσβαλλόµαστε.

Το χειρότερο µε το νόµο Καστανίδη είναι άλλο: Ότι αν δεν µπορείς να αφιερωθείς ελεύθερα στο µίσος, κινδυνεύεις να χάσεις τα χαρακτηριστικά του «ταλιµπάν». Και να αρχίσεις π.χ. να γίνεσαι δηµιουργικός ή να κάνεις άλλες παρόµοιες χυδαιότητες!

∆ικαίως λοιπόν ξεσηκώθηκε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείµ: ∆ιότι το να µην µπορεί να εκφράζει πια το µίσος του ελεύθερα, αλλά να έχει συνέπειες όταν το κάνει δηµόσια, τον κατατάσσει στην ίδια κατηγορία µε τον Γκαλιάνο!

∆ηλαδή, για άλλη µια φορά, οι σκοτεινές δυνάµεις θέλουν να εµποδίσουν την Ορθοδοξία να κάνει τη δουλειά της: Να µας δείχνει ποιες οµάδες πληθυσµού πρέπει να αντιπαθούµε. Γιατί το ίδιο κάνουν και οι gay ναζιστές στιλίστες!


● Μετά από µερικά χρόνια θα διδάσκεται στις σχολές επικοινωνίας η λεγόµενη «τεχνική Χατζηπούλια» (=Χατζηγιάννης και Μακρυπούλια σαν ένα), ως µια από τις πιο προχωρηµένες µεθόδους διαφύλαξης της ιδιωτικότητας.

Το εύρηµά της; Να «µπουκώνεις» τους πάντες επι ένα µήνα µε τόσες λεπτοµέρειες για την προσωπική σου ζωή, ώστε µετά από λίγο, να χάσουν κάθε διάθεση να ασχοληθούν κι άλλο µαζί σου. 


● Κι όµως, αυτή τη στιγµή, 300 µετανάστες, νοµίζουν ότι η λέξη «Αλληλέγγυος» σηµαίνει «Αυτός-που-δεν-µε-αφήνει-να-φάω-και-να-διακόψω-την-απεργία-πείνας».


«Στρίβειν διά της Συγκέντρωσης Αγανακτισµένων»: Το να µαζεύεις κόσµο να φωνάξει «για αυτά που έκλεψαν οι πολιτικοί» κάτω από τα σπίτια τους, ώστε να µη δίνει κανείς σηµασία στις δικές σου νοµικές «εκκρεµότητες».


Προς τηλεσκηνοθέτες της ΕΡΤ: Οk, σεβόµαστε όλοι το γεγονός ότι δεν έχετε συνηθίσει σε τέτοια shows. Σεβόµαστε επίσης ότι δεν έχετε σκοπό να γίνετε Star Channel για χάρη της θεαµατικότητας…

● Αλλά όταν η Αντιγόνη Ψυχράµη κάνει χορευτικές «διατάσεις», ειδικά όταν τις κάνει φορώντας ένα µίνιµαλ κορµάκι, ΠΟΤΕ, µα ΠΟΤΕ δεν βάζουµε εκείνη τη στιγµή µπροστά της στην οθόνη την καρτέλα µε τα νούµερα της ψηφοφορίας! ∆εν είναι ζήτηµα ποιότητας. Είναι ζήτηµα στοιχειωδών συνταγµατικών δικαιωµάτων.

Πιο απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδοµάδας
Υπεύθυνος ηλεκτρονικής επεξεργασίας των φωτογραφιών για το δελτίο Τύπου του “Real Housewives of Athens”

nikos.zachariadis@gmail.com

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ