Πολιτικη & Οικονομια

Θα μας πει ποιους διάβολους συνάντησε;

«Πού το κακό; Είναι μεμπτό;»

Γιώργος Δημακόπουλος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στην προχθεσινή συνέντευξη Τσίπρα στο Star ο δημοσιογράφος απέφυγε την ερώτηση που θα έκανε οποιοσδήποτε άλλος στη θέση του. Όταν ο πρωθυπουργός απάντησε στην ερώτηση για τη συνάντηση με τον Ψυχάρη ότι θα συναντούσε ακόμη και το διάβολο, ο δημοσιογράφος είχε το τέρμα άδειο και την μπάλα στα πόδια του στρωμένη για γκολ. Η ερώτηση που όφειλε να κάνει ήταν: Με ποιους διαβόλους έχει συναντηθεί μυστικά ο πρωθυπουργός και τι έχει συζητήσει μαζί τους παρουσία της γάτας Ιμαλαΐων; Πιθανότατα να μη λάμβανε κάποια απάντηση, αλλά θα είχε κάνει την ερώτηση που ήταν υποχρεωμένος να κάνει.

Λογικά σε λίγες ημέρες θα κυκλοφορήσει στην πιάτσα το τι ειπώθηκε στη συνάντηση Ψυχάρη-Τσίπρα-γάτας Ιμαλαΐων. Αν μη τι άλλο θα τα κυκλοφορήσει το Μέγαρο Μαξίμου. Αποκλείεται ένας γενναίος αριστερός πολιτικός να μην ενημερώσει τους ψηφοφόρους του και τους πολίτες. Η αριστερά, ως γνωστόν, δεν κρύβεται στο περιθώριο της διαπλοκής. Λέμε τώρα, και καλά. Δεν βάζει βέβαια κανείς το χέρι του στη φωτιά για αυτό. Αλλά το σημαντικό είναι να μας πει ποιους άλλους διάβολους έχει συναντήσει προεκλογικά ο κος Τσίπρας μυστικά. Ας μας το πει, «Πού το κακό; Είναι μεμπτό;», όπως θα έλεγε και ο ίδιος.

Αν μη τι άλλο το οφείλει στους ψηφοφόρους του και στα τρολ του υπογείου της Κουμουνδούρου που 2 χρόνια τώρα μαζί με τη μονταζιέρα του Σαμαρά κατηγορούσαν το Ποτάμι για υπάλληλο του Μπόμπολα, για υπάλληλους της διαπλοκής. Τότε που θα άνοιγαν τις μπάρες στα διόδια του Μπόμπολα, όχι τώρα που στέλνουν πρόστιμα 22 χιλιάδες ευρώ στα κορόιδα συναγωνιστές τους, που σήκωναν τις μπάρες. Τον Ιανουάριο του 2012 όταν ο ΓΑΠ κατηγόρησε τον Ψυχάρη ότι του ζητούσε βοήθεια με το δάνειο και εκείνος αρνούμενος τον είχε πετάξει έξω από την πίσω πόρτα του Μαξίμου, ο Σύριζα έβγαζε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Το θέμα δεν είναι μόνο ποιος οδήγησε τον άλλο από την πίσω πόρτα στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά ότι –πλέον– υπάρχει άμεση παραδοχή του συστήματος διαπλοκής ανάμεσα στην πολιτική εξουσία και μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων και συμφερόντων. Οι οπαδοί της “ανοιχτής διακυβέρνησης”, ως φαίνεται, λειτουργούν πιο αποτελεσματικά στο σκοτεινό παρασκήνιο με προφανή στόχο τη χειραγώγηση των πολιτών και την πάση θυσία διατήρησή τους στην εξουσία. Οι χθεσινοί, αλλά στην ουσία και σημερινοί φανατικοί υποστηριχτές των κυβερνήσεων του μνημονίου και της ανάλγητης νεοφιλελεύθερης πολιτικής, αυτοαποκαλύπτονται με τον πιο κραυγαλέο τρόπο. Το καράβι σάπισε και φαίνεται ότι βουλιάζει…»

Ήταν 5 Ιανουαρίου 2012 και ο Σύριζα «πολεμούσε» τη διαπλοκή και τους μεγαλοεργολάβους, σήμερα απλά είναι κυβέρνηση και «οι απευθείας αναθέσεις έγιναν κανόνας», όπως κατάγγειλε στη Βουλή το Ποτάμι. Από την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου έχουν περάσει 4 χρόνια, αλλά επειδή ο καιρός έχει γυρίσματα, στην ίδια ανακοίνωση χωρίς να αλλάξει ούτε κόμμα θα μπορούσε να απαντήσει αύριο η κυβερνητική εκπρόσωπος; Ή μήπως χρειάζεται να την καταθέσει αυτούσια κάποιο κόμμα;

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατηγορούσε τον Παπανδρέου για μυστικές συναντήσεις με τον Ψυχάρη και προχθές απάντησε: «Σεβάστηκα την επιθυμία του και συμφώνησα να μη δημοσιοποιηθεί. Πού το κακό; Είναι μεμπτό; Θα ήταν μεμπτό αν ερχόμουν εδώ σήμερα και μου λέγατε ότι τον ευνόησα αυτόν που μίλησα μαζί του. Έχω ευνοήσει κανέναν; Όχι». Θα μπορούσε να ρωτήσει ο δημοσιογράφος «Για τον Παπανδρέου γιατί ήταν μεμπτό, κύριε πρωθυπουργέ», αλλά ξεχάστηκε. Τέσσερα κρυφά ραντεβού έκανε με κάποιον που 2 χρόνια πριν σε συνέντευξή του στο «Unfollow» για 5η φαλαγγα Μπόμπολα, Ψυχάρη, Βαρδινογιάννη κ.λπ. αν θα συναντηθεί μαζί τους (με τους διάβολους), απαντούσε ρητά «Όχι, γιατί να συναντηθώ;» Ένα χρόνο μετά το 2013 κάποιο λόγο θα βρήκε και συναντήθηκε με τον Μπόμπολα στον Πήγασο.

Πλάκα πλάκα, το μόνο διάβολο που δεν συνάντησε ο πρωθυπουργός είναι τον Τζήμερο με το στρατό του twitter που θα καταλάμβαναν το Μαξίμου στο δημοψήφισμα, όπως φοβήθηκε. Άδικα φοβόταν την twitterοαπόβαση, θα τον προστάτευε με ελικόπτερα ο συνέταιρός του, ο υπουργός Άμυνας.