- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Μουζάλας: Εγκλωβισμός έως και 70.000 προσφύγων στην Ελλάδα
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής για την εκρηκτική κατάσταση (video)
«Ερμηνεύοντας την ιστορία, υπολογίζουμε ότι θα έχουμε έναν αριθμό ανθρώπων που θα εγκλωβιστούν στη χώρα μας που θα είναι 50.000 με 70.000 μέσα στον επόμενο μήνα» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Mega. Παράλληλα, σημείωσε πως σήμερα υπολογίζεται ότι βρίσκονται στην Ελλάδα 22.000 μετανάστες και πρόσφυγες.
Ο Γιάννης Μουζάλας τόνισε ότι στη Μακεδονία τα hot spots θα είναι τέσσερα και θα γίνουν σε Κιλκίς, Διαβατά ενώ οι άλλοι χώροι αναζητούνται. Ακόμα διευκρίνισε ότι οι υπόλοιπο χώροι υποδοχής θα είναι κατά μήκος του άξονα από Πειραιά και θα μοιραστούν σε ολόκληρη την Ελλάδα.
«Αυτά που φτιάχνουμε δεν είναι οι κανονικοί χώροι φιλοξενίας είναι χώροι έκτακτης ανάγκης» σημείωσε.
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής επιβεβαίωσε ότι η χώρα μας έστειλε αίτημα για έκτακτη βοήθεια προς την Κομισιόν. «Είναι αλήθεια ότι είχαμε φτιάξει σχέδιο εκτάκτου ανάγκης. Δυστυχώς το σχέδιο πρέπει να εφαρμοστεί, το στείλαμε και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το έχουμε ποσοτικοποιήσει και σε είδη και χρήματα και σε προσλήψεις και ελπίζω ότι θα κινηθεί πιο γρήγορα η Ευρωπαϊκή Ένωση» είπε ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για 120 στρατόπεδα.
Ο Γιάννης Μουζάλας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ένας μεγάλος αριθμός θα φύγει από την Ελλάδα με το πρόγραμμα οικειοθελούς επιστροφής κι αυτό θα αφορά κυρίως σε παράνομους μετανάστες. Όπως είπε εφαρμόζεται και ήδη έχουμε ήδη 3.000 επιστροφές.
Για την Ειδομένη είπε ότι υπάρχει πρόβλημα γιατί δεν έχουν πειστεί ότι έχει κλείσει ο ασφαλής δρόμος. «Πιστεύω ότι θα μειωθεί η ροή και σιγά σιγά θα μεταδοθεί το μήνυμα ότι το σύνορο είναι κλειστό και οι άνθρωπο θα ψάξουν κάποιους άλλους τρόπους. Παράλληλα, ετοιμάζουμε με τον ΟΗΕ ένα σποτ που θα το παίξουμε στα ΜΜΕ, κυρίως στο διαδίκτυο, στην Τουρκία που θα ενημερώνουμε ότι τα σύνορα είναι κλειστά στην Ειδομένη» τόνισε.
Επιπλέον, εξήγησε ότι το γήπεδο του μπέιζμπολ στο Ελληνικό δεν θα γίνει κέντρο συγκέντρωσης προσφύγων.
ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ