Πολιτικη & Οικονομια

Media War

Ανταπόκριση από το μέτωπο των ελληνικών ΜΜΕ

114852-718221.jpg
Μάριος Γεωργίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
11702-36368.jpg

-Όσα Μέσα Ενημέρωσης έκλεισαν τους τελευταίους μήνες, δεν έχουν κλείσει μια δεκαετία. Μετά την Απογευματινή, το καθημερινό Βήμα, ήλθε η σειρά του Veto. Έκλεισε η αγγλόφωνη Athens Plus, το Voyager, το Passport, το Top Gear, το Δίφωνο, το Ποπ & Ροκ από περιοδικά. Τα ενημερωτικά ραδιόφωνα έχουν μετατραπεί σε μουσικά και τα μουσικά έχουν γίνει προγράμματα playlist από κομπιούτερ χωρίς παραγωγούς. Ένα τηλεοπτικό κανάλι διατηρείται στη ζωή με μηχανική υποστήριξη γιατί όλοι φοβούνται ότι η κατάρρευσή του θα οδηγήσει σε κατάρρευση όλο το διαπλεκόμενο σύστημα τραπεζών και διαφημιστικών εταιρειών.

-Ωστόσο κυκλοφορούν και νέα έντυπα. Το καινούργιο free press «Κέρβερος» είναι μια παγκόσμια πρωτοτυπία, είναι το πρώτο Μ.Μ.Ε. αφιερωμένο σ’ έναν άνθρωπο, στον βίο και την πολιτεία του Ανδρέα Βγενόπουλου. Τον οποίο κατηγορεί για τόσα όσα κάνουν το σκάνδαλο Κοσκωτά να μοιάζει με αθώο παιδικό παιχνίδι. Όπως φαίνεται η μάχη μεταξύ Mr. Mig και εφοπλιστών πλησιάζει προς το τελικό στάδιο. Και εδώ οι παράπλευρες απώλειες θα είναι πολύ μεγάλες.

-Στο δρόμο που άνοιξε ο Θ. Ρουσόπουλος, και η νέα κυβέρνηση με ψήφισμα παρέτεινε για άλλο έναν χρόνο τη λειτουργία των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών οι οποίοι λειτουργούν περίπου μια δεκαετία χωρίς άδειες, χωρίς προκηρύξεις, εκμεταλλευόμενοι με ιδιωτικές αγοραπωλησίες τη δημόσια περιουσία, τον αέρα των ερτζιανών. Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της διαπλεκόμενης δημοκρατίας μας, διαιωνίζεται χωρίς αντιδράσεις.

-Παράταση και για τους δημοτικούς σταθμούς ως τον Ιούνιο του 2011 έδωσε και ο κύριος Ραγκούσης αναβάλλοντας τη μετατροπή τους σε ανώνυμες εταιρείες. Επιτρέποντας έτσι τη συνέχιση της λειτουργίας τους υπό καθεστώς πτωχεύσεως, με δάνεια εκατομμυρίων, ζημιές εκατομμυρίων, χρήματα των δημοτών που αφαιρούνται από τις λειτουργίες του Δήμου και κατευθύνονται σε αγορά πολιτικής υποστήριξης, πολυθεσία και δημιουργία μαύρου χρήματος.

-«Μπούχτισε ο κόσμος και ευτυχώς άρχισε να αντιδρά» έγραψε στην Ελευθεροτυπία ο Γ. Βότσης για την αφίσα που υπό τον τίτλο αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι, δημοσίευε εν είδει προγραφής τα ονόματα 45 δημοσιογράφων. Είναι μια νέα αντιμετώπιση της έννοιας της ελευθεροτυπίας και του δικαιώματος στη διαφωνία. Καλώς ήλθατε στη ζούγκλα.

-Στη ζούγκλα βρίσκεται ήδη ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ο οποίος στην εκπομπή του Σ. Φυντανίδη εγκαλούσε τα πληρωμένα media γιατί την περασμένη άνοιξη αντί να εστιάζουν στην «μεγαλειώδη συγκέντρωση των εργαζομένων», έδειχναν τον τραγικό θάνατο 3 συμπολιτών μας από μολότοφ στην τράπεζα της οδού Σταδίου. Αλίμονο, οι παράπλευρες απώλειες δεν μπορούν ποτέ να αμαυρώσουν τους ευγενείς σκοπούς. Δεν προκαλεί καμία εντύπωση, ο ίδιος άλλωστε παλιότερα, όταν είχε ερωτηθεί για το λιντσάρισμα του προέδρου της ΓΣΕΕ Παναγόπουλου, είχε πει, είναι καλό να «σφίγγουν οι κώλοι».

-Θέματα copyright έχουν προκύψει ανάμεσα στον Μίκη Θεοδωράκη και τον Γιάννη Δημαρά καθώς ο πρώτος ισχυρίζεται ότι έχει κατοχυρώσει πρώτος τις λέξεις Κίνημα, Αδέσμευτων, Πολιτών. Ο Γ. Δημαράς, ως γνωστόν, ο οποίος είχε δηλώσει ότι θα παραιτηθεί όταν διεγράφη το πήρε πίσω πριν τις δημοτικές εκλογές, το ξαναδήλωσε μετά τις εκλογές και το ξανααναίρεσε πρόσφατα, δημιούργησε και αυτός άλλο ένα κόμμα εναντίον του Μνημονίου.

-Ακόμα αναζητά ο νέος δήμαρχος Αθηναίων το πρόσωπο που θα του αναθέσει τον 9,84. Όσα ονόματα ακούγονται πανικοβάλλονται αμέσως καθώς ακολουθεί αστραπιαία με τη γνωστή μέθοδο του ρουλεμάν, ένα μπαράζ αρνητικών δημοσιευμάτων όπου τους καταλογίζονται τα πάντα και τα αντίθετά τους. Οι, ζωή να ‘χουνε, 400 εργαζόμενοι του δημοτικού ραδιοφώνου, θα πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους. Και πάντα με ευγενικές μεθόδους.

-Ζημιές 8 εκατομμυρίων ευρώ ανακάλυψε και ο Μπουτάρης στη δημοτική TV 100. Η συμπρωτεύουσα που σ’ αυτά τα πράγματα οι άνθρωποι είναι άρχοντες, διαθέτει μια τηλεόραση και 3 (ολογράφως τρεις) δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Διαθέτει επίσης ή μάλλον δεν διαθέτει και 125 εκατομμύρια χρέη σε εφορίες, ταμεία και δάνεια.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ