Πολιτικη & Οικονομια

Βούρλα και νούφαρα

Είναι βαριά η κληρονομιά του ΟΧΙ και της αντισυστημικής ψήφου, Κέρμιτ αγόρι μου...

88774-199485.jpg
Ρούλα Γεωργακοπούλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
111000-220192.jpg

Τι παραπάνω έκανε, δηλαδή, ο Παπακωνσταντίνου από τη Χαραλαμπίδου κι είδε τη ζωή και την καριέρα του να γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη συντρίμμια; Υπουργός Οικονομικών αυτός, δεν άνοιξε τη λίστα Φαλσιανί, φίλου του Σύριζα (κατά δήλωση του ίδιου του Φαλσιανί). Αντιπρόεδρος της Βουλής αυτή, κουκούλωσε το προβληματικό πόθεν έσχες του κ. Σταθάκη διότι δεν ήθελε, λέει, να κάνει κάτι «που θα δημιουργούσε προβλήματα στους συντρόφους». Σα στο σπίτι σας, μαντάμ...

Κρίμα που δεν είναι ακόμη στην ΕΡΤ η κυρία Στάη να καλέσει για ένα ανελέητο γαλανομάτικο τετ α τετ την αντιπρόεδρο, όπως είχε κάνει τότε με τον υπουργό. Εντωμεταξύ κύλησε πολύ νερό στ’ αυλάκι και το μάτι των ΜΜΕ αντί να κοιτάζει ασκαρδαμυκτί, άρχισε ξαφνικά να βλεφαρίζει, σαν να ’τανε το ματάκι της Miss Piggy.

Βρεκεκέξ κουάξ κουάξ, κάθε μέρα στα πρωτοσέλιδα. Τον ξέραμε κι από εχτές τον κύριο Σταθάκη, αγαπητέ Κέρμιτ; Το λέω σ’ εσένα γιατί είσαι ο μόνος που μπορεί να γνωρίζει τι εστί να είσαι «πρίγκιπας εν αναμονή» μέσα σε μια λίμνη γεμάτη βατράχους. Πηδάω από νούφαρο σε νούφαρο, μοιράζω φιλάκια σε δεκάδες πράσινες γλιστερές μουρίτσες, αλλά πουθενά ο στρογγυλοπρόσωπος με τη βελούδινη μπέρτα και το σπαθάκι.

Αντ’ αυτού, πίσω από τις καλαμιές και τα βούρλα, μου πετάγονται κι άλλα καλάμια κι άλλα βούρλα. Της μιανής της φταίει η μάνα της που πήγε και σήκωσε τα λεφτά από τις τράπεζες μια βδομάδα πριν βάλει φραγή στα ΑΤΜ η κυβέρνηση στην οποία ήταν υπουργός. Της αλληνής δεν της πάει η καρδιά να «δώσει» το σύντροφο που έκρυψε το μπαγιόκο, τ’ αλλουνού του ακούγεται σαν «προπαγάνδα» η αγωνία των μαθητών με ειδικές ανάγκες που βρήκαν τα σχολεία τους κλειστά και γύρισαν πίσω από κλειστές μπαλκονόπορτες να κοιτάνε το δρόμο και του παράλλου δεν του φαίνεται διόλου παράξενο που επί των ημερών του άρχισαν να αλωνίζουν ξανά οι χρυσαυγίτες στο κοινοβούλιο.

Είναι βαριά η κληρονομιά του ΟΧΙ και της αντισυστημικής ψήφου, Κέρμιτ αγόρι μου. Κι αν δεν το καταλάβεις αυτό, θα μείνεις μια ζωή μπάκακας, πράσινος και γουρλομάτης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY