- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ποια κόκκινα δάνεια θα πωληθούν σε ξένα funds
Τι αποφασίστηκε στη διυπουργική σύσκεψη
Το μεγάλο αγκάθι των κόκκινων δανείων βρέθηκε στο επίκεντρο της διυπουργικής σύσκεψης υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.
Όπως μετέδωσε ο Γιώργος Παππούς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, από το σύνολο των 103 δισ. ευρώ που ανέρχονται τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τα 63 δισ. ευρώ είναι επιχειρηματικά και τα υπόλοιπα 40 δισ. ευρώ στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.
Πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι η προστασία των νοικοκυριών, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ήδη η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ώστε το προστατευτικό όριο να μην πέσει πολύ κάτω από τις 300.000 ευρώ που προβλέπει ο νόμος Κατσέλη.
Το δεύτερο ζήτημα έχει να κάνει με την πώληση κόκκινων δανείων σε ξένα funds. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή η διαδικασία θα ακολουθηθεί για τα μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια κατ' εφαρμογή μοντέλου άλλων χωρών.
Η κυβέρνηση, επιμένει πάντως, σε ανακοίνωση της αντιπροεδρίας, πως δεν θα συμβεί το ίδιο για τα στεγαστικά δάνεια και τα δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κάτι που αναμένεται να καθοριστεί όταν ανακοινωθούν και τα τελικά νούμερα για τα κεφάλαια που θα πρέπει να καλύψουν οι τράπεζες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η είδηση αυτή εξηγεί από μόνη της γιατί πρόχειρες ιδέες, όπως η πατριωτική εισφορά του κ. Τσίπρα, δεν έχουν καμία τύχη στον σημερινό κόσμο»
Mε αφορμή με την υπόθεση Novartis
Η ανάθεση έγινε μέσα από ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη και επίσημη ανακοίνωση συστράτευσης
Έξι διαρθρωτικές παρεμβάσεις σε ορίζοντα τριετίας
Η άτυπη Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στο Ελ Αλαμέιν, με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι
Όσα ανέφερε για τη δράση των ΚΟΜΥ
Πρωτοβουλία Μακρόν για τη διαστημική διακυβέρνηση, την ασφάλεια και την τεχνολογία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά απαντήσεις για την πρόσβαση της Ελλάδας στον πηγαίο κώδικα του αμυντικού συστήματος
Στο επίκεντρο οι κανόνες για τις πλειοψηφίες και τις μειοψηφίες
Η επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση και το παράδοξο της επίκλησης μιας πολιτικής ατζέντας
«Η σύγκλιση δεν μπορεί να είναι σύνθημα στα χείλη των δημαγωγών» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Τα νέα ποσά, οι δικαιούχοι και οι ημερομηνίες
Πλήρης αποκατάσταση ζημιών και διασφάλιση της ασφάλειας για την επανέναρξη μετροπόντικα
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας μετά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ανάσυρση της δικογραφίας των «αδιευκρίνιστων» ποσών
Πώς αυξάνεται το πλαφόν ανά πενταετία
Συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας για τις οικονομικές εξαγγελίες και την εσωκομματική επικαιρότητα
Δείτε την αναλυτική λίστα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.