Πολιτικη & Οικονομια

Κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο-σκούπα με τα προαπαιτούμενα στη Βουλή

Την Παρασκευή η ψήφισή του

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
110498-219034.jpg

Κατατέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο-σκούπα με τα προαπαιτούμενα μέτρα για να ξεκλειδώσει η δόση των 2 δισ. ευρώ.

Η ψήφισή του αναμένεται να γίνει την Παρασκευή.

Στις 9.30 το πρωί της Τρίτης θα συνεδριάσει σε πλήρη σύνθεση η Διάσκεψη των Προέδρων και το μεσημέρι θα συνέλθουν σε συνεδρίαση οι Επιτροπές Οικονομικών, Κοινωνικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου επί του πολυνομοσχεδίου.

Την Τετάρτη ορίζεται η ακρόαση των κοινωνικών φορέων, ενώ έπειτα από τρεις συνεδριάσεις των Επιτροπών, το βράδυ της Τετάρτης θα συνταχθεί η Έκθεση των Επιτροπών.

Το πρωί της Πέμπτης θα συνέλθει η Διάσκεψη των Προέδρων και θα αποφασίσει να ξεκινήσει η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια το μεσημέρι της Πέμπτης, η οποία θα διαρκέσει ως το βράδυ και θα συνεχιστεί την Παρασκευή (από το πρωί μέχρι το βράδυ) οπότε και θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο.

Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, «δεν έχουμε πίεση από έξω, θα μπορούσαμε να πηγαίναμε και περισσότερες μέρες. Αυτό που τους ενδιέφερε είναι να είναι κατατεθειμένο το νομοσχέδιο».

Την Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, θα ξεκινήσει η διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ενώ οι Κοινοβουλευτικές Επιτροπές θα λειτουργούν ταυτόχρονα με την Ολομέλεια - εκτός βέβαια από την Επιτροπή της οποίας νομοσχέδιο συζητείται στην Ολομέλεια.

Ακόμη θα γίνει ενεργοποίηση της «ώρας του πρωθυπουργού».

Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε και τα 24 μέτρα του πολυνομοσχεδίου που αλλάζουν τη ζωή μας

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 90ή ΔΕΘ
Μητσοτάκης στην 90ή ΔΕΘ: Επίδομα Χριστουγέννων 500 ευρώ σε δημοσίους υπαλλήλους - Διπλό ενοίκιο σε ιατρούς, νοσηλευτές και εκπαιδευτικούς της περιφέρειας

Δείτε αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

90ή ΔΕΘ: Ιαπωνικά τύμπανα, τεχνολογία και πολιτικά μηνύματα πριν από το Βελλίδειο
90ή ΔΕΘ: Ιαπωνικά τύμπανα, τεχνολογία και πολιτικά μηνύματα πριν από το Βελλίδειο

Με τον επιβλητικό ήχο των ιαπωνικών taiko να δίνει τον τόνο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τα περίπτερα της 90ής ΔΕΘ, λίγες ώρες πριν από την αποψινή ομιλία του στο Βελλίδειο

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY