- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Μοσκοβισί: Πρώτα η αξιολόγηση και μετά το χρέος
Ο Γάλλος Επίτροπος μίλησε για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα


Η αξιολόγηση προηγείται της όποιας συζήτησης για απομείωση του ελληνικού χρέους, είπε με σαφήνεια ο Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πιερ Μοσκοβισί. Σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg ο Γάλλος επίτροπος εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ελληνικό πρόγραμμα έχει «μπει σε τροχιά» μετά τις εκλογές.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο χρέος και τόνισε ότι όλα θα γίνουν βήμα-βήμα. Πρώτα, όπως ανέφερε, πρέπει να εκταμιευθούν τρία δισεκατομμύρια για την Ελλάδα με την Αθήνα να αναγνωρίζει ότι πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις. «Εφόσον το πρόγραμμα υλοποιείται κανονικά και ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, τότε μπορούμε να περάσουμε στο στάδιο της αναδιάρθρωσης του χρέους», εκτίμησε ο κ. Μοσκοβισί ενώ εξέφρασε την ελπίδα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα.
Ο Πιερ Μοσκοβισί ανέφερε επίσης ότι πλέον υπάρχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο πλευρών και δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της Ελλάδας. Σε ό,τι αφορά την εικόνα της παγκόσμιας οικονομίας σήμερα, ο Γάλλος υποστήριξε ότι η Ευρώπη δεν είναι το πλέον το πρόβλημα αλλά μέρος της λύσης.
ΦΩΤΟ: EPA/JULIEN WARNAND
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συζήτηση με τον Ισραηλινό ΥΠΕΞ
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Στιγμές που ξεχώρισαν μέσα από τον φωτογραφικό φακό
Κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής στο Προεδρικό Μέγαρο
Αλλαγή σκυτάλης στο Προεδρικό Μέγαρο
Αλλαγή σκυτάλης στο Προεδρικό Μέγαρο
Είναι το ένατο πρόσωπο το οποίο ανέρχεται στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα από το 1974
Τα ποσοστά των κομμάτων και η διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία
Πώς θα κάνετε 24 τις 12 δόσεις
Ο στόχος των δημόσιων πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει στο εξής το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Ποιο το τελετουργικό - Αυτός είναι ο όρκος που θα δώσει
Tι υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο ινδός επιχειρηματίας που επέζησε από τρομοκρατική επίθεση και απαγωγή, έγινε ο πρώτος ασιάτης δισεκατομμυριούχος που μπήκε στη λίστα του Bloomberg
Η υπουργός Πολιτισμού σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη
Η διαδικασία της τελετής ορκωμοσίας του
Τα πρόσωπα που όρισαν τα κόμματα
Μετά τον βανδαλισμό τεσσάρων έργων στην Εθνική Πινακοθήκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.