Πολιτικη & Οικονομια

Τα δύο βόδια

Το αρχαίο γνωστό ανέκδοτο

32585-666197.jpg
Αντώνης Νικολής
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
106009-210441.jpg

Η απελθούσα κυβέρνηση αύξησε στο 23% τον ΦΠΑ των διδάκτρων στην ιδιωτική εκπαίδευση ως αντιστάθμισμα στη μετάταξη του βοδινού κρέατος από το 23% στο 13%.

Εδώ χωράει το αρχαίο γνωστό ανέκδοτο.

Ένας Αθηναίος πλησιάζει το φιλόσοφο Αρίστιππο ενδιαφερόμενος για την εκπαίδευση του γιου του. Ρωτάει και για τα δίδακτρα και όταν ακούει το ποσόν, σαστισμένος γιατί του φαίνεται υπερβολικό, λέει στο φιλόσοφο: «Μα με τόσα χρήματα αγοράζω ένα βόδι!» «Αγόρασέ το, λοιπόν», του απαντάει ο Αρίστιππος, «και θα 'χεις δυο βόδια στο σπίτι σου, ένα το αγορασμένο κι ένα το γιο σου».

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άδωνις Γεωργιάδης
Γεωργιάδης: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία αποφάσισε να στείλει γελοίες υποθέσεις, προκαλώντας μεγάλα πολιτικά ζητήματα

«Το μόνο ερώτημα που έχω είναι το γιατί υπήρξε όλη αυτή η συμπεριφορά εκ μέρους της Εισαγγελέως» αναφέρει ο υπουργός Υγείας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY