Πολιτικη & Οικονομια

Μεϊμαράκης: «Το πρώτη φορά αριστερά θα γίνει τελευταία φορά αριστερά»

«Βρείτε λύση στο πολιτικό πρόβλημα της χώρας»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Το πρώτη φορά αριστερά σύντομα θα γίνει τελευταία φορά αριστερά, και μάλιστα με δική σας ευθύνη και από τους δικούς σας βουλευτές. Είστε αντιμέτωπος με τους δαίμονες που εσείς οι ίδιοι κατασκευάσατε», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Ευάγγελος Μεϊμαράκης απευθυνόμενος στον πρωπυπουργό και πρόσθεσε ότι «η χώρα χρειάζεται κυβερνήτη. Δεν είστε κυβερνήτης και μάλιστα εξαφανισμένος. Έπρεπε να ήσασταν εδώ στη Βουλή όταν γινόταν το μπάχαλο το πρωινό».

«Βρείτε λύση στο πολιτικό πρόβλημα της χώρας. Οι εκλογές θα μας πάνε αρκετά πίσω. Θα πρέπει να γίνουν διερευνητικές εντολές και θα χαθούν δύο κρίσιμοι μήνες» πρόσθεσε ο κ. Μεϊμαράκης και προειδοποίησε πως «αν γίνουν τώρα, μπορεί να ανακόψουμε την πορεία της οικονομίας και αμέσως μετά τις εκλογές να έχουμε μνημόνιο και μάλιστα πολύ χειρότερο από αυτό που έρχεται τώρα. Δώστε λύση μέχρι τη Δευτέρα. Σήμερα είναι η τελευταία μέρα. Και μην μας θεωρείτε δεδομένους στις ψηφοφορίες του Οκτωβρίου. Εμείς ποτέ δεν φοβηθήκαμε τους πολίτες, αν εσείς πιστεύετε ότι είναι λύση, πάμε».

Ο κ. Μεϊμαράκης αναφερόμενος στο θέμα της προέδρου της Βουλής, κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου είπε: «Εμείς από την ώρα που ήρθαμε μέχρι και τώρα, την πρόεδρο της Βουλής βλέπουμε μπροστά μας να μιλάει και να μην σταματάει. Ορθώς η πρόεδρος της Βουλής προσπάθησε να υπερασπιστεί αυτά που είπε. Το πρόβλημα είναι ότι κάποιος την επέλεξε να είναι πρόεδρος της Βουλής. Σήμερα η εικόνα είναι εκείνη της πλήρους διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ, της πλήρους διάλυσης της Βουλής και πάμε για την πλήρη διάλυση της χώρας. Ε, αυτό η ΝΔ δεν θα το επιτρέψει. Όλες οι επιλογές σας έχουν αποδειχθεί ανεπαρκείς, και εσείς πρωθυπουργεύετε και κάνετε το θύμα, ενώ εσείς ευθύνεστε. Κ. Πρωθυπουργέ εσείς τελικά σε τι φταίτε; Το έχετε αναλογιστεί; Δεν μπορεί να φταίνε μόνο οι άλλοι».

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι «στην λύση της σουρεαλιστικής εικόνας, εμείς δεν θα ανακατευτούμε, ούτε σε πρόταση μομφής κατά της προέδρου της Βουλής, εσείς θα τα λύσετε μόνοι σας».

Απευθυνόμενος στους Ανεξάρτητους Έλληνες είπε: «Είστε ο πρώτος μνημονιακός πλέον. Μόνο ο διάδρομος στη Βουλή μας χωρίζει που κάνουμε και ένα βήμα και τον περνάμε».

Ο κ. Μεϊμαράκης κατέληξε λέγοντας ότι «η ΝΔ θα δημιουργήσει ομάδες εργασίας του μνημονίου και μέσα από αυτές τις επιτροπές θα δώσουμε μάχη για τους αγρότες, το φορολογικό».