Πολιτικη & Οικονομια

Στ. Θεοδωράκης: Υπάρχουν πολλά Πεδία του Άρεως

Πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στη Λέσβο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Την «ανυπαρξία οποιασδήποτε κυβερνητικής πολιτικής» διαπίστωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα αιφνιδιαστικά τους χώρους αποβίβασης, καταγραφής και διαμονής μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο. Δήλωσε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να πληροφορηθεί ότι «στα νησιά μας υπάρχουν πολλά Πεδία του Άρεως».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού έκανε λόγο για χάος στη Λέσβο με τα προβλήματα να πολλαπλασιάζονται μέρα με την ημέρα «παρά τις μεμονωμένες φιλότιμες προσπάθειες λιμενικών, αστυνομικών, γιατρών, υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εθελοντών που δραστηριοποιούνται στο πλευρό των προσφύγων». Όπως είπε, «δεν μπορεί στους χώρους στους οποίους καταγράφονται οι πρόσφυγες, να υπάρχει πρόσβαση στο διαδίκτυο τις μισές ημέρες της εβδομάδας. Δεν μπορεί να μην υπάρχει προσωπικό. Δεν μπορεί να μην έχουν να δώσουν νερό στους ανθρώπους που έρχονται» και κάλεσε τον πρωθυπουργό «να ορίσει έναν επικεφαλής, ο οποίος θα αναλάβει να συντονίσει της ενέργειες του Λιμενικού, της Αστυνομίας, των υγειονομικών φορέων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις δράσεις των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων» γιατί «οι υπουργοί του απέτυχαν».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης πρότεινε τη δημιουργία κέντρων στη Μυτιλήνη, τη Χίο και την Κω, που θα συντονίζουν όλες τις ενέργειες, καθώς και τη μετατροπή εγκαταλελειμμένων στρατιωτικών μονάδων σε όλη την Ελλάδα σε ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας μεταναστών, με γιατρούς, κοινωνικούς λειτουργούς και ανθρώπους που θα παρέχουν την απαραίτητη φροντίδα.