Πολιτικη & Οικονομια

Λαφαζάνης: Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην ψηφίσουν μνημόνιο

Συνεχίζει την (έμμεση) επίθεση στον Τσίπρα και «καλεί» ΚΚΕ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αγωνισθούν μέχρι την ύστατη στιγμή για να μην υπογράψει η κυβέρνηση ένα νέο τρίτο μνημόνιο, ενώ αν υπογραφεί θα πρέπει όλοι οι βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μας να σταθμίσουν τη στάση τους, εκτιμώντας τις ευθύνες τους και τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στον ελληνικό λαό».

Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στο real.gr ο Πααναγιώτης Λαφαζάνης απευθύνοντας παράλληλα ευθεία πρόσκληση στους βουλευτές του κόμματός του να μην ψηφίσουν το Μνημόνιο, τονίζοντας ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να το ψηφίσει, και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση στην περίπτωση που το εφαρμόσει.

Ο πρώην υπουργός, στη συνέχεια της συνέντευξης αφήνει σαφείς αιχμές κατά του Πρωθυπουργού αναφέροντας ότι «το δίλημμα μνημονιακή συμφωνία ή υποχρεωτική εγκατάλειψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι πλαστό δίλημμα, το οποίο θέτουν εκβιαστικά οι νεοαποικιοκράτες πιστωτές μας».

Ταυτόχρονα, ο κ. Λαφαζάνης απευθύνεται και στο ΚΚΕ στο οποίο κάνει σκληρή κριτική. «Προσωπικά δεν θα πάψω να τονίζω ότι το ΚΚΕ έχει στρατηγική ευθύνη να συμβάλλει για ένα μέτωπο σε αυτή την κατεύθυνση, αντί να θεωρεί ότι μεγαλύτερος αντίπαλος, αν όχι και «εχθρός», είναι οι αριστερές δυνάμεις με τις πλέον συγκλίνουσες απόψεις», λέει συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός.

Τέλος, ο πρώην υπουργός Ενέργειας επιμένει να τονίζει ότι πρέπει να συνεχιστεί η πολιτική που ακολούθησε ο ίδιος με τον ρωσικό αγωγό.