Πολιτικη & Οικονομια

Υπουργοί - κουαρτέτο δανειστών στο «Χίλτον»

Συνάντηση γνωριμίας;

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Από τις 10 το πρωί γίνεται σήμερα Παρασκευή συνάντηση γνωριμίας των δύο οικονομικών υπουργών με τους τέσσερις εκπροσώπους των δανειστών της χώρας (πρώην τρόικα, πρώην θεσμοί). Η συνάντηση γίνεται στο ξενοδοχείο «Χίλτον», όπου έχουν πιάσει δωμάτιο οι υψηλοί ξένοι.

Λεπτομερέστερα, συναντιούνται αφενός οι υπουργοί Οικονομίας κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και Οικονομικών κ. Γιώργος Σταθάκης και αφετέρου η κ. Ντέλια Βελκουλέσκου (του ΔΝΤ- φωτογραφία) και οι κ. Ντέκλαν Κοστέλο (της Κομισιόν), Ράσμους Ρέφερ (της ΕΚΤ) και Νικολό Τζαμαρόλι (του ESM). Πρόκειται, τυπικά, για συνάντηση γνωριμίας- αλά είναι βέβαιο ότι θα τεθούν και θέματα ουσίας.

Τα τελευταία δεδομένα:

· Η συνάντηση υπουργών - κουαρτέτου γίνεται μια μέρα μετά το ξεκαθάρισμα πως το ΔΝΤ συζητάει για δάνειο, μόνο αν το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί θα είναι μεσοπρόθεσμα βιώσιμο

· Τα τεχνικά κλιμάκια συνέχιζαν μέχρι και χτες Πέμπτη τις εργασίες τους με στόχο να καθορίσουν τον μακροπρόθεσμο ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας καθώς και τους παράγοντες που τον καθορίζουν.