Πολιτικη & Οικονομια

ΣΥΡΙΖΑ: Αποφάσεις για συνέδριο την Πέμπτη στην Κεντρική Επιτροπή

«Στο τραπέζι» προτάσεις για Διαρκές Συνέδριο ή δημοψήφισμα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ θα συγκληθεί την Τετάρτη και στη συνεδρίαση αναμένεται να αποφασιστεί οι επόμενες κινήσεις του κόμματος, αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου.

Οι ίδιες πηγές ανάφεραν ότι στη σημερινή συνεδρίαση Πολιτικής Γραμματείας, η πλειοψηφία των μελών της επέμεινε στην πρόταση για συντεταγμένες διαδικασίες και Έκτακτο Συνέδριο τον Σεπτέμβρη, ενώ κατόπιν αιτήματος για άμεση απόφαση, κατατέθηκαν προτάσεις για δημοψήφισμα ή Διαρκές Συνέδριο τις επόμενες μέρες.

Ο Τσίπρας ζήτησε απευθυνόμενος στην Πολιτική Γραμματεία να δρομολογηθεί το συντομότερο η συνεδριακή διαδικασία όπως προβλέπεται από το καταστατικό του κόμματος.

Παράλληλα τόνισε στην τοποθέτησή του ότι «υποχρέωση όλων μας είναι να περιφρουρήσουμε την ενότητα του κόμματος», φρόντισε ωστόσο να διαπιστώσει ότι «το ζήτημα είναι υπαρκτό» αναφορικά με τις διαφορές «στρατηγικού προσανατολισμού ανάμεσα στην πλειοψηφία της κοινοβουλευτικής ομάδας, που ενέκρινε τις βασικές κατευθύνσεις της κυβερνητικής πολιτικής, και τη μειοψηφία, που εξέφρασε διαφορετική άποψη».