- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Και το λουρί της μάνας
«Δεν μιλάω με τη μάνα μου. Αυτή πήρε τα λεφτά. Μου ζητούσε να παραιτηθώ...»
Όρεξη την είχα να ενημερωθώ, φόρα παρτίδα, για τα οικογενειακά της Νάντιας Βαλαβάνη, κι όμως… Θα προτιμούσα να το βουλώσω, να το κρατήσω μέσα μου, να το καταπιώ και μετά να το μηρυκάσω, κοπανώντας πού και πού το κέρατό μου σε κάνα βράχο.
Αλήθεια, πόσο αμνοερίφιο πρέπει να είναι κανείς για να παραβλέψει ότι η προβληματική σχέση των γυναικών με την εξουσία συσχετίζεται απολύτως με την προβληματική σχέση μητέρας και κόρης; Και για να μην τα πολυλογούμε, πιστεύω ακράδαντα ότι στην ηλικία της, η κυρία Βαλαβάνη, παρανόμως και καταχρηστικώς κρατάει ακόμη το ρόλο της θυγατέρας.
Εξ όσων γνωρίζω, το δικαίωμα αυτό δεν είναι για χόρταση. Οι ανταγωνισμοί, το λιμνάζον εφηβικό μίσος και οι λοιπές καθηλώσεις συν τω χρόνω υποχωρούν. Το κορίτσι-γυναίκα γίνεται το ίδιο η μάνα της μάνας του, την προστατεύει παίρνοντας διακριτικά τις αποστάσεις του, αλλά για κανένα λόγο δεν τηβγάζει στη σέντρα, διότι αυτό επιτάσσει το πάνσοφο κοινό μας ορμονικό μας κισμέτ.
Η τελετή παράδοσης-παραλαβής δυστυχώς δεν είναι πάντα αναίμακτη, εξού και βλέπουμε τελευταία τόσες δυστυχισμένες γυναίκες στο δημόσιο χώρο. Κυρίες με μια οκά περγαμηνές κι άλλες τόσες φιλοδοξίες με την πρώτη στραβή υποτροπιάζουν, κρύβονται στη φούστα της μάνας τους ή ξεσκίζουν το παρκέ με τις γόβες της, γίνονται βασανιστικές προς τον εαυτό τους και προς τους άλλους. Θέλουν τη μαμά ολάκερη και την πείνα τους για εξουσία χορτάτη. Δεν γίνονται και τα δυο μαζί, κορίτσια. Έχει τα ρίσκα της αυτή η ιστορία.
Μέχρι να πιάσεις στο χέρι σου χαρτοφυλάκιο, όλο και κάποιος μαστός θα έχει ματώσει, όλο και κάποιο σώμα θα έχει τανηθεί να σε χωρέσει πρώτα και μετά να σε ξεφορτωθεί. Μένοντας διά βίου στους παλιούς σας ρόλους, δεν θα ησυχάσετε ποτέ. Εσύ θα την τραυματίζεις διαρκώς με τα ούλα σου κι εκείνη θα βλέπει το θάνατό της στις ματαιώσεις σου.
«Δεν μιλάω με τη μάνα μου. Αυτή πήρε τα λεφτά. Μου ζητούσε να παραιτηθώ. Μου έλεγε ότι θα λερώσω το όνομα...»
Του Πολυτεχνείου καημένη γενιά, πέτα τη μαμά απ’ το τρένο, δώσ’ της μετά την καλύτερη θέση δίπλα από το παράθυρο κι έλα λίγο από δω που κάτι σε θέλω.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Ανάπτυξης
Το Ταμείο Ανάκαμψης στηρίζει τις επενδύσεις, ενώ προβλέπεται ταχεία μείωση του χρέους
Ο δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής πέθανε σε ηλικία 75 ετών
«Υπάρχει χρόνος μέχρι τις εκλογές»
«Αποχωρήσαμε από την Νέα Αριστερά γιατί ο δρόμος ήταν αδιέξοδος»
Τι απαιτείται για να μπείτε στη ρύθμιση
Προτείνει συνεδριακή απόφαση ενσωμάτωσης στην ΕΛΑΣ
«Καταθέτουμε έναν Οδικό Χάρτη που εκσυγχρονίζει τη δημόσια ζωή και το πολιτικό σύστημα», τόνισε ο πρωθυπουργός
Στην τρίτη θέση το ΠΑΣΟΚ, τέταρτη η «Ελπίδα» της Καρυστιανού
«Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε κρίση αξιοπιστίας στην Αριστερά», σημείωσε
Ενισχύεται η ναυπηγική δραστηριότητα στην Ελλάδα
Ποιοι και πώς θα το λάβουν
Ραγδαίες ανακατατάξεις στη Βουλή μετά τη διάλυση της ΚΟ της Νέας Αριστεράς
«Δεν θα συνεργαστούμε με κανέναν από το παλαιό σύστημα»
Η επιστροφή των αρχαιοτήτων αποτελεί ένα ακόμα λαμπρό παράδειγμα των αδελφικών σχέσεων των δύο χωρών
Στο διεθνές συνέδριο «Artificial Intelligence - Consequences and Limits» η Υπουργός Παιδείας
«Δεν αναφέρομαι σε φυλακές», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
«Μειωμένες κατά 12% οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.