Πολιτικη & Οικονομια

Βαρουφάκης: «Μετρημένο» σχέδιο για Grexit έχει ο Σόιμπλε

Τι είπε ο πρώην ΥΠΟΙΚ σε δημοσιογράφους στη Βουλή

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μιλώντας με δημοσιογράφους στο καφενείο της Βουλής, ο Γιάννης Βαρουφάκης αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να υπάρξει συμφωνία τα επόμενα 24ωρα, και –ως είθισται- πέρασε από το «no comment (ουδέν σχόλιο)» στο «θα ήθελα να υπάρξει συμφωνία αρκεί να είναι συμφωνία λύση. Για την ώρα δεν μπορούμε να προδικάσουμε κανένα αποτέλεσμα».

Παράλληλα αποκάλυψε ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει «μετρημένο» πλάνο για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και «αυτή η στιγμή είναι η καλύτερη για να το πετύχει». Σε ερώτηση εάν οι Γερμανοί έχουν υπολογίσει το κόστος ενός Grexit είπε ότι ο κ. Σόιμπλε θεωρεί πως οι απώλειες είναι ελεγχόμενες.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη ο κ. Σόιμπλε είναι ο μόνος υπουργός της Ευρωζώνης με συντεταγμένη σκέψη και συγκεκριμένο πλάνο, ενώ ελέγχει απόλυτα την πλειοψηφία του Eurogroup, εκτός από τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας. Ο Βαρουφάκης έχει πλήρη συναίσθηση ότι έφυγε από το υπουργείο Οικονομικών μετά τις επίμονες πιέσεις που άσκησαν ο κ. Σόιμπλε και άλλοι ομόλογοί του της Ευρωζώνης αλλά και από το εσωτερικό.