Πολιτικη & Οικονομια

Λαπαβίτσας: Οι τράπεζες πρέπει να κρατικοποιηθούν

Οι εναλλακτικές λύσεις που προτείνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Χαρακτηρίζοντας «ιστορικές» τις στιγμές, μετά το «όχι» του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας, τοποθετήθηκε στην πολιτική επικαιρότητα, την επομένη του δημοψηφίσματος, στο portal realnews.com.

Δεδομένου ότι «ρευστότητα στη χώρα δεν υπάρχει και η οικονομία λειτουργεί δύσκολα, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μια προσπάθεια να βρει λύση με τους δανειστές. Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει, η κυβέρνηση πρέπει να πάρει ριζοσπαστικά μέτρα γρήγορα», τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρέπει να πάρουμε τον έλεγχο των τραπεζών το συντομότερο δυνατόν, αυτή είναι η προτεραιότητα. Οι τράπεζες πρέπει να κρατικοποιηθούν. Είναι ζήτημα επιβίωσης», υποστηρίζει ο Κώστας Λαπαβίτσας.

«Οι Έλληνες απέδειξαν με την ψήφο τους την Κυριακή πως είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν οτιδήποτε ακολουθήσει από την πλευρά των πιστωτών. Οι πιστωτές δεν πρέπει να το ξεχνούν αυτό» υπογράμμισε.

«Η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εκλογές, αλλά και ενόσω είναι κυβέρνηση είναι να πετύχει ριζοσπαστικές αλλαγές στην Ελλάδα και μια νέα σχέση με τους δανειστές ώστε να επιλυθούν τα μακροικονομικά προβλήματα της χώρας μέσα στην ευρωζώνη. Χρτησιμοποιώντας δημοκρατικά όπλα που έχουμε στα χέρια μας να επιτύχουμε μια καλύτερη συμφωνία», σχολίασε μεταξύ άλλων.

«Αυτή η στρατηγική έφτασε στο τέλος της», επεσήμανε.

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ