Πολιτικη & Οικονομια

Διευκρινίσεις Δραγασάκη περί ακύρωσης του δημοψηφίσματος

Τι ειπώθηκε και τι δεν ειπώθηκε στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Διευκρινίσεις μέσω Twitter για το τι ειπώθηκε και τι δεν ειπώθηκε για το δημοψήφισμα και τις διαπραγματεύσεις έδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, στο Twitter.

Ειδικότερα, έγραψε ότι ουδέποτε ειπώθηκε ότι «η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να μη γίνει το δημοψήφισμα» ή ότι είναι «ανοικτό να ακυρωθεί το δημοψήφισμα». Εν αντιθέσει στη σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου της ΕΡΤ, Πάνου Χαρίτου, ο κ. Δραγασάκης είπε για την προκήρυξη του δημοψηφίσματος: «Αυτό είναι ένα πολιτικό θέμα. Η κυβέρνηση που αποφάσισε το δημοψήφισμα μπορεί να αποφασίσει και κάτι διαφορετικό. Γιατί προκηρύχτηκε το δημοψήφισμα; Για να πετύχουμε μια συμφωνία που θα εκπληρώνει κάποια κριτήρια», είχε δηλώσει νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σε δεύτερο tweet ο κ. Δραγασάκης διευκρίνισε ότι ποτέ δεν ειπώθηκε ότι εισηγήθηκε στον Πρωθυπουργό να αποδεχτεί την πρόταση των θεσμών. «Η ερμηνεία και ο σχολιασμός λεγομένων είναι απόλυτα θεμιτές πρακτικές, η κραυγαλέα παραποίησή τους όμως είναι απαράδεκτη και ανεπίτρεπτη», σχολίασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.


ΦΩΤΟ: ΑΠΕ - ΜΠΕ/ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές