Πολιτικη & Οικονομια

Γιώργος Καμίνης

Επιλέγουμε να πούμε ΝΑΙ στην ευρωπαϊκή πορεία της πατρίδας μας

53207-117395.jpeg
Γιώργος Καμίνης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
101235-201966.jpg

Πολλές βεβαιότητες έχουν ανατραπεί για την Ελλάδα και τους Έλληνες την τελευταία πενταετία. Κάτι, όμως, θεωρούσαμε ότι δεν ανατρέπεται: η Ελλάδα της Ευρώπης και η υψηλής ποιότητας δημοκρατία που απολαύσαμε από το 1974 και μετά. Η απόφαση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος είναι συνταγματικά ελέγξιμη και ταυτόχρονα θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τη συμμετοχή μας στην Ευρώπη.

Το ερώτημα, με τον τρόπο που τίθεται, ζητά από έναν κόσμο που έχει υποστεί απίστευτες θυσίες να πει, υπό το πρόσχημα μιας πρότασης που αμφισβητείται, ουσιαστικά ένα «ναι» ή ένα «όχι» στη συνέχιση της παρουσίας της χώρας στο ευρώ και τον στενό πυρήνα της Ευρώπης. Χωρίς, μάλιστα, η κυβέρνηση να λέει ξεκάθαρα με ποιο τρόπο θα διαχειριστεί είτε το «όχι» είτε το «ναι».

Αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία μαζί με τον Γιάννη Μπουτάρη, το πρώτο πράγμα που έχουμε ως στόχο είναι να καλέσουμε την κυβέρνηση και τους εταίρους να δώσουν άλλη μια ευκαιρία στη διαπραγμάτευση, και να μην πάμε σε αυτό το αδιέξοδο δημοψήφισμα. Η Ελλάδα διατρέχει τον κίνδυνο να απομονωθεί πλήρως μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να αποδειχθεί ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει δει ακόμη τα χειρότερα.

Θέλουμε να κρατηθεί ο ελληνικός λαός ενωμένος και βεβαίως αν τελικά οδηγηθούμε στην κάλπη, εμείς επιλέγουμε να πούμε ΝΑΙ στην ευρωπαϊκή πορεία της πατρίδας μας. Και αυτό το ΝΑΙ πρέπει να το πουν κυρίως εκείνοι που έχουν δώσει αγώνες για τα δικαιώματα, τη νομιμότητα, τη δημοκρατία και την ευρωπαϊκή υπόσταση της χώρας μας.


*Ο Γιώργος Καμίνης είναι δήμαρχος Αθηναίων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ