Πολιτικη & Οικονομια

Τσίπρα, είμαστε ένα βήμα πριν τον όλεθρο

Το πλαίσιο της σημερινής ημέρας

53205-171176.jpg
Βασίλης Καραγιάννης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
101150-201860.jpg

Το πλαίσιο της σημερινής ημέρας είναι πολύ συγκεκριμένο, πολύ αυστηρό και αμείλικτο.

Eάν ο Τσίπρας δεν ανακαλέσει το δημοψήφισμα και δεν επανέλθει στις διαπραγματεύσεις μέχρι σήμερα το βράδυ, ή εάν δεν βρεθεί μία φόρμουλα, σύμφωνα με την οποία θα δοθεί διορία μερικών ημερών για να ολοκληρωθεί το δημοψήφισμα (με πρωτοβουλία κι ευθύνη των πιστωτών):

1. H 4μηνη παράταση του μνημονίου ολοκληρώνεται, χωρίς συμφωνία. Αυτό σημαίνει ότι εάν θελήσουμε να επανέλθουμε, η διαπραγμάτευση θα ξεκινήσει από μηδενική βάση, με ό,τι αυτό σημαίνει για τη διαπραγματευτική γραμμή της χώρας και τις απαιτήσεις σε μέτρα.

2. Θα υπάρχει γενικό μαύρο στις τραπεζικές συναλλαγές, ούτε μετρητά, ούτε χρήση των debıt cards, ούτε τίποτα. Αυτό σημαίνει και την καταστροφή στον τουρισμό γιατί και οι τουρίστες δεν θα έχουν πρόσβαση σε μετρητά, και το γεγονός είναι κάτι που δεν επανέρχεται εύκολα.

3. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα απαιτήσει τα χρήματα που δανείζει καθημερινά τις ελληνικές τράπεζες (το ποσό προσεγγίζει τα 130 δις ευρώ) και θα προκαλέσει τη χρεοκοπία των ελληνικών τράπεζων. Αυτό σημαίνει ότι χάνεται και μεγαλύτερο μέρος των τραπεζικών καταθέσεων (ακόμα κι εκείνων που είναι κάτω των 100.000 ευρώ, το όριο ασφαλείας έχει τεθεί μόνο εάν λειτουργούμε στο ευρωσύστημα),

4. Ξεκινά η διαδικασία χρεοκοπίας και σε σχέση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δηλαδή θα βρεθούμε απέναντι στο σύνολο της διεθνούς οικονομίας.

5. Ξεκινά ένας νέος κύκλος σκληρής ύφεσης στην ελληνική οικονομία, στην οποία χάνονται χιλιάδες θέσεις εργασίας όχι μόνο στον τραπεζικό τομέα αλλά και στην πλειοψηφία των ελληνικών επιχειρήσεων, οι οποίες στηρίζονται στον τραπεζικό δανεισμό.

6. Το δημοψήφισμα γίνεται άνευ αντικειμένου γιατί δεν θα ισχύουν τα κείμενα που συμπεριλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο και γιατί υπό την κατακραυγή της κοινωνίας, θα προκληθούν σοβαρές πολιτικές εξελίξεις

Είναι κατανοητό;

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ