Πολιτικη & Οικονομια

Προς Παυλόπουλο, Σαμαρά, Καραμανλή

Ανοιχτό γράμμα προς τρεις αστέρες της Δεξιάς

Δημήτρης Φύσσας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κύριε πρόεδρε της Δημοκρατίας, 

ως υπουργός των Εσωτερικών στην κυβέρνηση Καραμανλή, διορίσατε (ή ανεχτήκατε το διορισμό) 800.000 δικά σας παιδιά στο Δημόσιο, συμβάλλοντας σε τεράστιο βαθμό στη χρεοκοπία και στο μνημόνιο, ενώ για την πρόωρη εκλογή σας στην προεδρία ελέω Τσίπρα οι συζητήσεις δεν έχουν ακόμα σιγάσει. Μιλήστε πρώτα γι’ αυτά και μετά πείτε ό,τι θέλετε για το δημοψήφισμα και το ευρώ ή δραχμή. Ή, ακόμα καλύτερα, να μείνετε στο έτσι κι αλλιώς άχρουν, άοσμο, άεργο και σούπερ καλοπληρωμένο διακοσμητικό αξίωμα που σας ταιριάζει σαν επιστέγασμα πολιτικής καριέρας, αφότου –κάποια πολύ μακρινή εποχή– πάψατε κι εσείς να εργάζεστε όπως οι κανονικοί άνθρωποι.

Κύριε πρώην πρωθυπουργέ και τωρινέ πρόεδρε της Νέας Δημοκρατίας,

ως υπουργός των Εξωτερικών χειροτερέψατε όλες τις διεθνείς σχέσεις της χώρας και έχετε ειδική ευθύνη για το νεο-μακεδονικό, ως διασπαστής της Νέας Δημοκρατίας και ως «Δίκτυο 21» συμβάλατε στην άνοδο της ακροδεξιάς, ως υπουργός Πολιτισμού διορίσατε τη «μισή Μεσσηνία», ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επί κυβέρνησης Παπανδρέου πολεμήσατε λυσσαλέα το πρώτο –και λογικότατο– μνημόνιο και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, ενώ ως πρωθυπουργός από τη μια αβαντάρατε (Μπαλτάκος) τη Χρυσή Αυγή τουλάχιστον μέχρι τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα κι από την άλλη προωθήσατε μόνο όποια μεταρρύθμιση δεν μπορούσατε να αποφύγετε πια. Με όλα αυτά συμβάλατε στην /επιτείνατε τη χρεοκοπία. Μιλήστε πρώτα γι’ αυτά και μετά πείτε ό,τι θέλετε για το δημοψήφισμα και το ευρώ ή δραχμή. Ή, ακόμα καλύτερα, γυρίστε στην αεργία όπου πάντα ανήκατε.

Κύριε πρώην πρωθυπουργέ και πρώην πρόεδρε της Νέας Δημοκρατίας,

η πρωθυπουργία σας χαρακτηρίστηκε από μια «χαρούμενη» ανεμελιά, ακυβερνησία και αμπλαουμπλοσύνη. Καλύψατε πλήρως τους 800.000 διορισμούς Παυλόπουλου συμβάλλοντας σε τεράστιο βαθμό στη χρεοκοπία και στο μνημόνιο, υπογράψατε τα χαρτιά που έβαλε μπροστά σας ο Χριστόδουλος αφήνοντας ξεκρέμαστη την ανοιχτόμυαλη υπουργό σας κ. Γιαννάκου, βλέπατε ατάραχος τη «μισή Ελλάδα» να καίγεται κ.λπ. κ.λπ. Ως απλός βουλευτής είχατε μείνει τόσα χρόνια σιωπηλός, μέχρι που τώρα κάνατε δήλωση και ετοιμάζεστε να επιστρέψετε ως σωτήρας, στο στιλ του «μεγάλου θείου». Μιλήστε πρώτα γι’ αυτά και μετά πείτε ό,τι θέλετε για το δημοψήφισμα και το ευρώ ή δραχμή. Αν και καλύτερα θα ήταν να επιστρέψετε στη σιωπή σας. Ή, ακόμα καλύτερα, γυρίστε στην αεργία όπου πάντα ανήκατε.

Κύριοι,

ως υποστηρικτής του «Ναι» στο επερχόμενο δημοψήφισμα, σας προτρέπω να μην κάνετε άλλες δηλώσεις. Γιατί όσο περισσότερες κάνετε, ως άνθρωποι του χτες,  τόσο αυξάνετε το «Όχι».

Με την ελπίδα της περαιτέρω σιωπής σας.