Πολιτικη & Οικονομια

Κρίσιμη συνεδρίαση της ΕΚΤ

Αποφασίζει για τη χρηματοδότηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στις 12.00 το μεσημέρι, ώρα Ελλάδος, συνεδριάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προκειμένου να αποφασίσει αν θα συνεχίσει να στηρίζει τις ελληνικές τράπεζες μέσω του μηχανισμού Έκτακτης Παροχής Ρευστότητας.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να εξετάσει του τρόπους διασφάλισης της ασφάλειας στο τραπεζικό σύστημα της ζώνης του ευρώ, συνεκτιμώντας τις συνέπειες των τελευταίων εξελίξεων και τις έντονες πιέσεις.

Βάσει διπλωματικών πηγών που επικαλέστηκε το δίκτυο n-tv, στο χθεσινό Eurogroup τέθηκε επί τάπητος και το ζήτημα της επιβολής προσωρινών περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων.

«Το Eurogroup θα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την οικονομική και χρηματοπιστωτική κατάσταση της Ελλάδας» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανάλυση του γαλλικού πρακτορείου, το έργο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ως προς τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης κρίνεται ύψιστης σημασίας από εδώ και στο εξής, καθώς από τη μια πλευρά καλείται να λάβει έκτακτες αποφάσεις και από την άλλη πλευρά υπάρχει ο κίνδυνος να υπερβεί τους θεσμικούς κανόνες λειτουργίας της.