Πολιτικη & Οικονομια

Κορκίδης: Ξεκάθαρη επιλογή η παραμονή στο ευρώ

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Β. Κορκίδης δήλωσε πως η παντελής έλλειψη αναπτυξιακών μέτρων στα προτεινόμενα προαπαιτούμενα προβληματίζει έντονα τον εμπορικό κόσμο για το εάν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στα φοροεισπρακτικά μέτρα.

Παράλληλα τονίζει πως μία οριστική ρήξη θα βάλει λουκέτο σε όλη την ελληνική αγορά. «Εάν με ρωτήσετε, λοιπόν, ως μικρομεσαίος της αγοράς, τι προτιμώ, μεταξύ μιας πικρής και επώδυνης συμφωνίας και μίας καταστροφικής ρήξης, ξεκάθαρα επιλέγω μια συμφωνία παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ με αναπτυξιακό όραμα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κορκίδης.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ χαρακτηρίζει την αντιπρόταση των δανειστών άκρως τιμωρητική για την ελληνική κοινωνία και οικονομία, αφού, όπως λέει, εκτός των άλλων κτυπά ανταγωνιστικούς και εξωστρεφείς κλάδους της ελληνικής αγοράς που συντηρούν το ΑΕΠ της χώρας μας.

«Η εικόνα όμως που ενόχλησε περισσότερο το σύνολο του ελληνικού λαού, μετά το χθεσινό έστω και προσωρινό ναυάγιο, είναι ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζεται από τους θεσμούς, ως πολιτικό και οικονομικό “λάφυρο”. Είναι απογοητευτικό να στέλνουν την ελληνική κυβέρνηση από τον Άννα (ΔΝΤ) στον Καϊάφα (Ε.Ε.) πριν τη “σταύρωση” της ελληνικής οικονομίας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κορκίδης, αναγνωρίζει ότι η πολύμηνη καθυστέρηση αντιμετώπισης του ελληνικού προβλήματος δημιούργησε σημαντικές διαφωνίες, αλλά και ένα βαρύ λογαριασμό μέτρων, κυρίως με φορολογικές επιβαρύνσεις.