- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Στημένα μπάσκετ: Κατασχέθηκαν 931.000 ευρώ - Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
Τα ευρήματα από την επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος σε Αττική, Αχαΐα και Κατερίνη
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση των στημένων αγώνων μπάσκετ: έξι συλλήψεις και κατάσχεση 931.463 ευρώ, μαζί με ηλεκτρονικές συσκευές.
Το ποσό των 931.000 ευρώ βρέθηκε και κατασχέθηκε μεταξύ άλλων από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση των στημένων αγώνων στο μπάσκετ, για την οποία συνελήφθησαν ο πρόεδρος της ΕΟΚ και πέντε ακόμα άτομα.
Για τις συλλήψεις και τις έρευνες γύρω από το σκάνδαλο στον χώρο του ελληνικού μπάσκετ, η ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:
Από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος συνελήφθησαν 6 ημεδαποί, δυνάμει σχετικών ενταλμάτων σύλληψης, για υπόθεση που αφορά φερόμενες αθέμιτες παρεμβάσεις στην εξέλιξη, τη μορφή ή το αποτέλεσμα αγώνων καλαθοσφαίρισης.
Ειδικότερα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ειδικών Ερευνών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, πραγματοποιήθηκε, κατά τις πρωινές και απογευματινές ώρες χθες, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2026, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές της Αττικής, της Αχαΐας και της Κατερίνης.
Τα ευρήματα και οι κατηγορίες
Στο πλαίσιο της επιχείρησης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 5 ημεδαποί, ενώ ακόμη ένας προσήλθε αυτοβούλως στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπιση Οργανωμένης Αθλητικής Βίας, όπου και συνελήφθη.
Τα εντάλματα σύλληψης αφορούσαν -κατά περίπτωση- αδικήματα σχετικά με την απαίτηση ή αποδοχή δώρων ή άλλων ωφελημάτων ή οποιαδήποτε άλλης παροχής ή υπόσχεσης αυτών, την παράδοση, υπόσχεση σε διαιτητή ή διοικητικό παράγοντα ή άλλο πρόσωπο που συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο με τον αθλητή, τον διαιτητή, το σωματείο, την ΑΑΕ ή το ΤΑΑ, δώρων, ωφελημάτων ή άλλων οποιωνδήποτε παροχών, καθώς και η παρέμβαση με αθέμιτες ενέργειες, με σκοπό τον επηρεασμό της εξέλιξης, της μορφής ή του αποτελέσματος ομαδικού αγώνα (καλαθοσφαίρισης), άπαξ και κατ' εξακολούθηση, από κοινού και κατά μόνας, εφόσον οι αγώνες συνδέονται με στοιχηματικές διοργανώσεις του εσωτερικού ή του εξωτερικού.
Συνολικά, από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, παρουσία δικαστικών λειτουργών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- 931.463 ευρώ,
- 14 κινητά τηλέφωνα,
- 6 φορητοί υπολογιστές (laptop)
- 22 αποθηκευτικά μέσα USB,
- 2 ηλεκτρονικές ταμπλέτες (tablet),
- 2 κάρτες μνήμης SD,
- κάρτα μνήμης (memory card), σκληρός δίσκος, σημειωματάριο
- 3 μπλούζες ομάδας, -3- αναμνηστικά ομάδων,
- 2 άλμπουμ παικτών και χαρτονομίσματα διαφόρων χωρών.
Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή για την απαγγελία κατηγοριών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται πως το Δημόσιο έχει ζημιωθεί με 25 εκατομμύρια ευρώ
Το κόλπο με τη χλωρίνη
Όσα δηλώνει η ίδια - «Δεν πρόκειται για χάπι βιασμού», λέει η φίλη της
Αμετάκλητη καταδίκη για τον εκπαιδευτικό που παρενοχλούσε μαθήτρια Γυμνασίου
Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας παραδέχθηκε ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι απομιμήσεις
Κανένας από τους επιβαίνοντες δεν χρειάστηκε να παραμείνει για νοσηλεία
Τα μαθήματα θα γίνουν μέσω τηλεκπαίδευσης
Τα ευρήματα από την επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος σε Αττική, Αχαΐα και Κατερίνη
Άφησε καναπέδες, κρεβάτι, στρώματα και άλλα ογκώδη αντικείμενα δίπλα σε κάδο ανακύκλωσης
Σε εξέλιξη τα έργα αποκατάστασης
Τι υποστηρίζει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Μη απόδοση ΦΠΑ 25 εκατ. ευρώ
Τι δείχνει το μικρό μέγεθος της συμμετοχής στο «πανεκπαιδευτικό» συλλαλητήριο
Άγριος διαπληκτισμός στη μέση του δρόμου κατέληξε σε σύλληψη
Έχουν κατασχεθεί περισσότερα από 500.000 ευρώ, πολυτελή ΙΧ, κοσμήματα
Πληροφορίες ότι δεν τραυματίστηκαν οι χειριστές
Οι δηλώσεις της μητέρας της
Οι ασυνείδητες φαντασιώσεις που περιβάλλουν τη δημιουργία, τη σεξουαλική διαφορά και τη γυναικεία αναπαραγωγική δύναμη.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.