Κοινωνια

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Ανοιχτός ο σταθμός του Μετρό «Σύνταγμα»

Ολοκληρώθηκαν οι κινητοποιήσεις

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Ανοιχτός ο σταθμός του Μετρό «Σύνταγμα» με εντολή της ΕΛΑΣ

Έκλεισε λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι της Τετάρτης (21.10) με εντολή της ΕΛΑΣ ο σταθμός του Μετρό «Σύνταγμα» στο κέντρο της Αθήνας, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια. Με ανακοίνωσή της η ΣΤΑΣΥ έκανε γνωστό λίγη ώρα αργότερα ότι όλοι οι σταθμοί του Μετρό στην Αθήνα είναι πλέον ανοιχτοί. 

Να θυμίσουμε ότι στις 10:00 το πρωί είχε κλείσει και ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο». 

Ολοκληρώθηκαν τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα

Ολοκληρώθηκαν τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας, στη Θεσσαλονίκη και σε δεκάδες πόλεις σε όλη τη χώρα.

Βασικά αιτήματα μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις είναι η άμεση κάλυψη των ελλείψεων προσωπικού στα σχολεία, τα ασφαλή σχολικά κτίρια, η αύξηση των μισθών των εκπαιδευτικών, οι ελεύθερες μετεγγραφές φοιτητών και η αύξηση της χρηματοδότησης για τη δημόσια παιδεία. Παράλληλα, τρίωρη στάση εργασίας έχει προκηρύξει για σήμερα και η ΑΔΕΔΥ, καλώντας τους εργαζομένους του Δημοσίου να δώσουν το «παρών» στα συλλαλητήρια. Επίσης, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) συμμετέχει με πανελλαδική απεργία. Στο κέντρο της Αθήνας διαδηλώνουν και περίπου 500 συνταξιούχοι στην πλατεία Κοτζιά.

Σε εξέλιξη τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα - Πορεία στο κέντρο της Αθήνας © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI
Σε εξέλιξη τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα - Πορεία στο κέντρο της Αθήνας © ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ