Κοινωνια

Λάρισα: Ισόβια για τον βιασμό ανήλικης από τον πατριό της - Σκευωρία συγγενών «βλέπει» η μητέρα

Η εξομολόγηση του κοριτσιού στη θεία και η αγόρευση - καταπέλτης της εισαγγελέως

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανήλικη με κρυμένο το πρόσωπο κάθεται στο πάτωμα σπιτιού
Λάρισα: Ισόβια για τον βιασμό ανήλικης από τον πατριό της - Σκευωρία συγγενών «βλέπει» η μητέρα © Envato / MikeShots

Λάρισα: Ισόβια για τον βιασμό ανήλικης από τον πατριό της - Η εξομολόγηση του κοριτσιού στη θεία, η στάση της μητέρας της και η αγόρευση - καταπέλτης της εισαγγελέως

Ισόβια επιβλήθηκαν σε άνδρα για τον βιασμό της ανήλικης θετής του κόρης από από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, όλα συνέβησαν το 2023 και το 2025 σε τοπικές κοινότητες της Λάρισας και της Μαγνησίας. Με βάση το ίδιο δημοσίευμα, η μητέρα της ανήλικης γνώρισε με συνοικέσιο τον κατηγορούμενο τον Δεκέμβριο του 2021 και μέσα στους επόμενους δύο μήνες παντρεύτηκαν. Το πρώτο περιστατικό κακοποίησης σημειώθηκε όταν η μητέρα χρειάστηκε να λείψει στην Αλβανία και άφησε την ανήλικη υπό την εποπτεία του κατηγορουμένου ο οποίος την απειλούσε να μην αποκαλύψει όσα συνέβαιναν γιατί θα έκανε κακό σε συγγενικά της πρόσωπα. Τον Μάιο του 2025 η ανήλικη αποκάλυψε στην θεία της τα περιστατικά κακοποίησης και μαζί με άλλα άτομα από το συγγενικό της περιβάλλον προχώρησαν σε καταγγελία στην Αστυνομία.

Λάρισα: Η μητέρα της ανήλικης κάνει λόγο για «σκευωρία συγγενών»

Η μητέρα της ανήλικης αρνήθηκε τα καταγγελλόμενα και τα απέδωσε σε «σκευωρία» των συγγενών. Ο κατηγορούμενος από την πλευρά του κατά την απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες κάνοντας λόγο για «σκευωρία» του αδερφού της συζύγου του για περιουσιακούς λόγους. Στην αγόρευση της η εισαγγελέας τόνισε πως «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία» ότι ο κατηγορούμενος τέλεσε τις πράξεις επισημαίνοντας πως τόσο ο ίδιος όσο και η μητέρα της ανήλικης έχουν πέσει σε «σωρεία αντιφάσεων».

Η εισαγγελέας τόνισε πως η κατάθεση του παιδιού ήταν ειλικρινής επισημαίνοντας τις εκθέσεις των παιδοψυχολόγων ενώ για την ιατροδικαστική έκθεση που δεν κατέγραψε σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης με βάση όσα κατέθεσε η ανήλικη, ανέφερε πως αυτή θα πρέπει να ιδωθεί υπό το «πρίσμα» του εκπαιδευτικού της υπόβαθρου και της περιορισμένης γνώσης για το τι συνιστά σεξουαλική επαφή.

Το δικαστήριο κήρυξε ένοχο τον κατηγορούμενο και επέβαλε ομόφωνα την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για την πράξη του βιασμού ανηλίκου κατ’εξακολούθηση και ποινή κάθειρξης 15 ετών για την πράξη της κατάχρησης ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε το 14ο έτος της ηλικίας του και το οποίο έχουν εμπιστευθεί στον δράστη για να το προσέχει, από δράση που συνοικεί με τον ανήλικο κατ’ εξακολούθηση. Μετά τη λήξη της συνεδρίασης ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στην φυλακή καθώς βάση νόμου δεν προβλέπεται ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση για την ποινή των ισοβίων μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY