- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Μυστήριο με τον 58χρονο μοναχό από τα Γιαννιτσά που χάθηκε στην Τουρκία
Οι πληροφορίες που έφτασαν στην οικογένειά του
Μυστήριο με τον 58χρονο μοναχό από τα Γιαννιτσά που χάθηκε στην Τουρκία - Οι πληροφορίες που έφτασαν στην οικογένειά του
Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση εξαφάνισης του 58χρονου μοναχού Ιωσήφ, ο οποίος φέρεται να έφυγε από τον Νέο Μυλότοπο Γιαννιτσών, με προορισμό την Τουρκία, αποφασισμένος να φτάσει στον Πόντο και την Καππαδοκία και να ζήσει ως ασκητής.
Μιλώντας στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», η αδελφή του Ευαγγελία περιγράφει την πορεία του στον μοναχισμό αλλά και τις συνθήκες που τον οδήγησαν να επιστρέψει προσωρινά στο πατρικό του σπίτι. «Ο αδελφός μου ανήκει στο σχήμα του μοναχισμού. Το 2003 ήταν στο Άγιον Όρος και μετέβη μετά στην Αγία Τριάδα Λαγκαδά. Ακολούθησε τον ηγούμενό του στην Ελασσόνα και έκανε και κουρά. Από Νικόλαος μετονομάστηκε σε Ιωσήφ αλλά το μοναστήρι ορφάνεψε από ηγούμενο και το διάστημα της μετάβασης του σε άλλο μοναστήρι, έμενε μαζί μου στο πατρικό μας».
Η αδελφή του Ευτυχία, που ζει στη Θεσσαλονίκη, περιγράφει τις ώρες της αγωνίας αμέσως μετά την εξαφάνισή του. «Το πρωί της 23ης Ιουλίου, ημέρα Πέμπτη, έφυγε ο αδερφός μου. Πήγα στο χωριό μας το Μυλότοπο στα Γιαννιτσά. Ξεκινήσαμε να τον ψάχνουμε αλλά δεν τον βρίσκαμε πουθενά. Πήγα στην αστυνομία, το δήλωσα αλλά έκανα και τον συνειρμό στο μυαλό μου ότι ανέφερε συνέχεια την Κωνσταντινούπολη και πήγαμε να ψάξουμε στα τρένα. Εκεί ήταν ένα ταξιδιωτικό γραφείο και βρήκαμε ότι ένα εισιτήριο κόπηκε στο όνομά του. Επιβεβαιώσαμε αργότερα ότι ανέβηκε στο λεωφορείο για Τουρκία». Υπήρξε επικοινωνία της οικογένειας με το ελληνικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, από όπου φέρεται να επιβεβαιώθηκε ότι είχε εμφανιστεί ένας άνδρας που αναζητούσε τρόπο να ταξιδέψει προς την Τραπεζούντα. «Ο αδελφός μου από τον Καναδά πήρε τηλέφωνο στο προξενείο της Κωνσταντινούπολης. Εγώ είχα ενημερώσει και την αστυνομία και μας είπαν ότι όντως ήρθε ένας κύριος που δεν φορούσε ράσα, με ταξί και έψαχνε πώς να πάει στην Τραπεζούντα».
Οι υπάλληλοι του προξενείου σύμφωνα με την οικογένεια είδαν το διαβατήριο του και του έδωσαν οδηγίες για να μεταβεί στον σταθμό υπεραστικών λεωφορείων, προκειμένου να συνεχίσει το ταξίδι του προς την περιοχή του Πόντου. Η πληροφορία αυτή αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία που προσπαθεί να αξιοποιήσει η οικογένεια, προκειμένου να χαρτογραφήσει τις κινήσεις του μετά την άφιξή του στην Τουρκία. «Η Ίντερπολ και το ελληνικό προξενείο στην Τουρκία έχουν ενημερωθεί», αναφέρει η αδελφή του Ευαγγελία. «Το ταξίδι στην Τουρκία δεν ήταν μια ξαφνική ή τυχαία απόφαση. Είχε διακαή πόθο να πάει στον Πόντο. Έλεγε ότι θέλει να γίνει ασκητής».
Η οικογένεια θεωρεί ότι οι έρευνες θα πρέπει να εστιαστούν στις περιοχές που ο μοναχός επιθυμούσε να επισκεφθεί.
Ο 58χρονος μοναχός έχει γκρίζα μακριά μαλλιά, πιασμένα σε κοτσίδα, γκρίζο μουστάκι και κοντοκουρεμένο μούσι, πράσινα μάτια, ύψος 1,64μ και είναι κανονικού βάρους.
Πηγή: anikolouli.gr
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι πληροφορίες που έφτασαν στην οικογένειά του
Καρέ - καρέ πώς έγινε το επεισόδιο
Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Οι έρευνες επικεντρώνονται σε ορεινή περιοχή πάνω από τη Λοχριά
Το πρόσωπο που ενδεχομένως θα κληθεί να καταθέσει
Τι εντόπισε ο διαχειριστής μέσα σε κουτί
Η 27χρονη είχε αφήσει το σπίτι ξεκλείδωτο
Ανάμεσα στους τραυματίες ένα παιδί
Η υπόθεση που απασχόλησε το «Φως στο Τούνελ»
Το τροχαίο σημειώθηκε στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο
Του ασκήθηκε ποινική δίωξη
Η μαρτυρία για τις δύο συνεδρίες πλασμαφαίρεσης και την πρόσληψη αναισθησιολόγου
10 έξυπνοι τρόποι για να απαντήσετε
Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου
Αναμένονται οι εξετάσεις για να προσδιοριστεί η αιτία θανάτου
Τι υποστηρίζει ο εκπαιδευτικός – Η θέση του σχολείου
Πέθανε σε ηλικία 90 ετών ο «καπετάνιος»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.