Κοινωνια

Ποιος είναι ο Φίλιππος Καμπούρης που συνελήφθη για απάτες εις βάρος του e-ΕΦΚΑ

Έγινε γνωστός από την Trash TV, ενώ στη συνέχεια πέρασε στην πολιτική φτάνοντας στην προεδρία του ΛΑΟΣ

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στα χέρια των Αρχών για απάτη εις βάρος του e-ΕΦΚΑ βρίσκεται ο Φίλιππος Καμπούρης, ο οποίος φέρεται να είναι αρχηγικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Φίλιππος Καμπούρης, που συνελήφθη, ως φερόμενο αρχηγικό μέλος κυκλώματος, για απάτες σε βάρος του ΕΦΚΑ που συνολικά αγγίζουν τα 5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο μηχανισμός που είχε δημιουργηθεί φέρεται να βασιζόταν στη δημιουργία εταιρειών στο όνομα τρίτων προσώπων, οι οποίες συσσώρευαν ασφαλιστικές οφειλές και στη συνέχεια έκλειναν, αφήνοντας πίσω τους χρέη εκατομμυρίων ευρώ. Μεταξύ αυτών φαίνεται να ήταν εταιρείες διαφήμισης, εστιατόρια, νυχτερινά κέντρα και μαγαζιά ρούχων. Στην υπόθεση έχουν συλληφθεί συνολικά οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων ο Φίλιππος Καμπούρης και η σύζυγός του, λογιστές και επιχειρηματίες.

Ο Φίλιππος Καμπούρης είχε εκλεγεί πρόεδρος του ΛΑΟΣ πριν από τρία χρόνια. Τότε, η ανακοίνωση του κόμματος ανέφερε ότι «σε μία κατάμεστη αίθουσα σύνεδροι και μέλη του ΛΑ.Ο.Σ. έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον νέο πρόεδρο και όλοι μαζί τάχθηκαν για τη Νέα Αρχή της ιστορικής – Πατριωτικής Παράταξης. Επίσης, έγινε η εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής αλλά και Τροποποιήσεις του Καταστατικού για την καλύτερη λειτουργία του κόμματος».

© ΑΠΕ-ΜΠΕ

Από την πλευρά του ο κ. Καμπούρης είχε πει: «Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους εσάς για την εμπιστοσύνη και την αγάπη σας. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ξανά τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό τη μεγάλη Πατριωτική Λαϊκή Δεξιά Παράταξη όλων των Ελλήνων. Δηλώνουμε έτοιμοι για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024 και έτοιμοι να συγκρουστούμε και να δώσουμε τη μεγάλη μάχη για την πατρίδα, τη θρησκεία και την οικογένεια».

Ο Φίλιππος Καμπούρης γεννήθηκε στον Πειραιά στις 26 Ιουνίου 1981 και δραστηριοποιήθηκε ως δημοσιογράφος και παρουσιαστής. Η τηλεοπτική του πορεία συνδέθηκε με εκπομπές που ξεχώρισαν για τη θεματολογία τους, αλλά και για τους ιδιαίτερους καλεσμένους που φιλοξενούσαν.

Στο παρελθόν είχε εκλεγεί ως δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο του Πέτρου Μαντούβαλου, και στη συνέχεια έθεσε υποψηφιότητά του για δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, ενώ έχει γράψει τη δική του πορεία στην ελληνική τηλεόραση.

Μέχρι πριν από μερικά χρόνια τον βλέπαμε σε trash shows σε διάφορες εκπομπές της τηλεόρασης, με τον Μίστερ Εθνικά Μπούτια, τον Εθνικό Σταρ Ανδρέα Ευαγγελόπουλο και άλλους. Υπήρξαν και αρκετές στιγμές του στην οθόνη που έγιναν viral.

Το πείραμα με τα μεταλλικά αντικείμενα

Ο Φίλιππος Καμπούρης ζωντανά στην εκπομπή του «Στη φόρα» στην Art TV αποφάσισε να κάνει ένα πείραμα που προκάλεσε σοκ σε όσους το είδαν. Ο παρουσιαστής έβαλε επάνω στο χέρι του μεταλλικά αντικείμενα, όπως κέρματα, κλειδί μέχρι και ψαλίδι. Τα αντικείμενα αυτά κόλλησαν επάνω στο χέρι του σαν μαγνήτης και δεν ξεκολλούσαν ως τη στιγμή που αποφάσισε ο ίδιος να τα βγάλει.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Espresso» εξήγησε πώς αποφάσισε να κάνει ζωντανά το συγκεκριμένο πείραμα: «Μια φίλη μου είχε πει ότι έβαλε μεταλλικά αντικείμενα επάνω στο εμβολισμένο της χέρι και ότι αυτά κολλούσαν. Εγώ γελούσα και τη χλεύαζα λέγοντας ότι αυτά είναι ανοησίες. Μέχρι που αποφάσισα να το κάνω και εγώ για να αποδείξω ότι δεν ισχύει, μπροστά σε φίλους, βάζοντας ένα κλειδί στο εμβολιασμένο μου μπράτσο το οποίο κόλλησε και δεν ξεκολλούσε αν δεν το τραβούσα. Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε να κάνουμε το πείραμα ζωντανά στην εκπομπή. Για περίπου 20 λεπτά είχα βάλει επάνω στο χέρι μου μεταλλικά αντικείμενα, όπως κέρματα, κλειδιά, μέχρι και ένα μεγάλο και βαρύ ψαλίδι, τα οποία ήταν κολλημένα και δεν έπεφταν με τίποτα, παρά μόνο όταν αποφάσισα να τα τραβήξω εγώ».

«Μου αρέσουν οι αφρικανικές μπανάνες»

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τον επικό διάλογο ανάμεσα στον Φίλιππο Καμπούρη και τον «Εθνικό Σταρ» για τις μπανάνες, με τον Ανδρέα Ευαγγελόπουλο να δηλώνει «Μου αρέσουν οι Αφρικανικές μπανάνες των 25 πόντων».

Στη λίστα με τις επικές στιγμές από τις εκπομπές του Καμπούρη είναι από την παρουσίαση του trash βιβλίου του Μίστερ Μπούτια στην εκπομπή «Όλα στη φόρα», όπου μία συγγραφέας τον χαστούκισε.

Ο Φίλιππος Καμπούρης παντρεύτηκε την Άννα Συνούλη το 2012, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά.

Το 2020 είχε περάσει ένα πρόβλημα υγείας, καθώς είχε υποστεί εγκεφαλικό το βράδυ της Ανάστασης.

«Εκείνη τη στιγμή έσβηνα και ένιωθα ότι πεθαίνω. Ένιωθα τον θάνατο. Ένιωθα να είμαι όρθιος και να έχω βγει από το σώμα μου και ήταν όλα σε μια αργή κίνηση. Κρατιόμουν να μη λιποθυμήσω, αλλά ένιωθα ότι έσβηνα. Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να προσεύχομαι, κι αυτό θεωρώ ότι με βοήθησε. Πιστεύω ότι έγινε ένα θαύμα» είχε πει ο κ. Καμπούρης στην εκπομπή «Ευτυχείτε».