- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- VOICE RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Ο Γρηγόρης Λέων για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη και τις δύο ουσίες που βρέθηκαν στον οργανισμό του τραγουδιστή
Η ιατροδικαστική και η τοξικολογική έκθεση για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη αναμένεται να παραδοθούν στις αρμόδιες αρχές μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Σύμφωνα με το MEGA, στον οργανισμό του Γιώργου Μαζωνάκη ανιχνεύτηκε η αναισθητική ουσία προποφόλη. Την ίδια στιγμή, στο κινητό της 56χρονης γιατρού που κατηγορείται για τον θάνατο του τραγουδιστή υπήρχαν αναζητήσεις στην τεχνητή νοημοσύνη, όπου ζητάει την πληροφορία «προποφόλη και μιδαζολάμη πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα από τον συνδυασμό χορήγησης και των δύο».
«Η μιδαζολάμη, όπως και η προποφόλη, είναι φάρμακα τα οποία κατ’ αρχάς τα χρησιμοποιούν αποκλειστικά οι αναισθησιολόγοι και με συγκεκριμένες διαδικασίες. Όταν πηγαίνουμε να κάνουμε και την πιο μικρή επέμβαση, με αυτό που λέει ο κόσμος μέθη ή με μια ήπια αναισθησία, όπως λένε οι αναισθησιολόγοι, δεν υπάρχει περίπτωση να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία χωρίς να προηγηθεί ένας προαναισθησιολογικός – προεγχειρητικός έλεγχος», εξήγησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων και πρόσθεσε:
«Δεν υπάρχει περίπτωση να μην περάσουμε από καρδιολόγο, από πνευμονολόγο και να γίνουν συγκεκριμένες εξετάσεις, οι οποίες θα αξιολογηθούν όλες μαζί από τον αναισθησιολόγο. Κατά πρώτον, να δει εάν είμαστε ικανοί να πάρουμε την αναισθησία ή όχι ή κινδυνεύουμε εάν πάρουμε αναισθησία. Και οι δύο οι ουσίες δεν μπορούν να βρίσκονται σε ένα ιατρείο σε οποιοδήποτε άλλο χώρο παρά μόνο στα χέρια ειδικών. Κάθε ουσία αναισθησίας, και οι δύο επίσης να πούμε είναι ουσίες αναισθησίας, είναι ουσίες οι οποίες επιδρούν στο κεντρικό νευρικό σύστημα και μάλιστα μεταξύ τους μπορούν να αλληλεπιδράσουν και για παράδειγμα να μπλοκάρουν το κέντρο της αναπνοής. Σε χέρια μη ειδικών δε, μπορούν να είναι πραγματικά δολοφονικά όπλα», είπε ο κ. Λέων.
Διαβάστε επίσης → Υπόθεση Μαζωνάκη: Τα 10 σημεία που εξετάζονται ως προσπάθεια παραπλάνησης των Αρχών