Κοινωνια

Θάνατος Μαζωνάκη: «Έχει γίνει ανεξέλεγκτη» - Στη σύζυγό του τα χρεώνει τώρα όλα ο γιατρός του Κολωνακίου

Έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Τι υποστηρίζουν τώρα οι γιατροί - Ο γιατρός «τα ρίχνει όλα» στη σύζυγό του

Τη Δευτέρα (14.9) θα απολογηθούν οι δύο γιατροί για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, οι γιατροί φαίνεται ότι αλλάζουν στάση, με τον 58χρονο γιατρό να τα ρίχνει όλα στη σύζυγό του και την 56χρονη να επισημαίνει ότι «δεν ευθύνεται η πράξη για τον θάνατο» του τραγουδιστή, παρά το γεγονός ότι στην πρώτη της κατάθεση είχε υποστηρίζει ότι δεν είχε ξεκινήσει καμία ιατρική πράξη μέχρι τη στιγμή της κατάρρευσής του στο ιατρείο. 

Ο 58χρονος γιατρός υποστηρίζει τώρα στις αρχές ότι η σύζυγός του «έχει γίνει ανεξέλεγκτη». «Η σύζυγός μου ενεργεί μόνη της. Έχει γίνει ανεξέλεγκτη. Έχει απομακρυνθεί από τα ιατρικά κατεστημένα», φέρεται να λέει ο γιατρός με αφορμή την υπόθεση θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη. 

Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα έλαβαν οι γιατροί

Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα (14.9) ζήτησαν και έλαβαν οι δύο γιατροί που διώκονται για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη στην κλινική τους Stem Cell Clinic στο Κολωνάκι. Ο εισαγγελέας τους έχει ασκήσει ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για θανατηφόρα έκθεση κατά συναυτουργία. Πρόκειται για αδίκημα το οποίο προβλέπει ποινή κάθειρξης που μπορεί να φτάσει ακόμα και τα δέκα έτη. Οι δύο γιατροί παραπέμφθηκαν σε ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμάσουν την υπερασπιστική γραμμή τους.

Τα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη των γιατρών

Τα στοιχεία που προέκυψαν από καταθέσεις μαρτύρων, αλλά και από την αυτοψία των αστυνομικών του «ελληνικού FBI», κρίθηκαν ιδιαιτέρως επιβαρυντικά από τις διωκτικές αρχές. Πρόκειται για τα εξής:

  • Το μηχάνημα λειτουργούσε 42 λεπτά, ενώ η ιατρός υποστηρίζει ότι δεν είχε αρχίσει η ιατρική πράξη.
  • Από τις κάμερες ασφαλείας ο τραγουδιστής φαίνεται να εισέρχεται στην πολυκατοικία της οδού Καρνεάδου όπου στεγάζεται το ιατρείο περίπου στη 1 το μεσημέρι της Τετάρτης, ενώ η ιατρός υποστήριξε πως πήγε μετά τις 4 το απόγευμα.
  • Ο ασθενής δεν είχε υποβληθεί προηγουμένως σε ιατρικό έλεγχο.
  • Κακή κλινική εικόνα του ασθενούς, δεν έπρεπε να ξεκινήσουν τη θεραπεία, αλλά να τον έχουν στείλει στο νοσοκομείο.
  • Το ιατρείο δεν διέθετε άδεια να κάνει τέτοιου είδους θεραπείες.