Κοινωνια

«Με πήρε ο Κριστιάνο Ρονάλντο και μου μιλούσε ελληνικά»: Η απάτη σε βάρος γυναίκας στην Πάτρα

Πώς απατεώνας της απέσπασε χρήματα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Παρίστανε τον Κριστιάνο Ρονάλντο και της μιλούσε ελληνικά σε βιντεοκλήση πείθοντάς τη να του δώσει χρήματα

Θύμα διαδικτυακής απάτης έπεσε γυναίκα στην Πάτρα. Απατεώνες φέρεται να χρησιμοποίησαν την Τεχνητή Νοημοσύνη και παρίσταναν τον Κριστιάνο Ρονάλντο, κάνοντας βιντεοκλήση με τη γυναίκα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης προσέγγισε τη γυναίκα μέσω social media, παριστάνοντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο και ζητώντας την οικονομική ενίσχυση της φιλανθρωπικής του δράσης. Ο απατεώνας αξιοποίησε τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (AI) κατά τη διάρκεια της βιντεοκλήσης και εμφανιζόταν ως Κριστιάνο Ρονάλντο μέσα σε πολυτελές λευκό αυτοκίνητο, ενώ μιλούσε στη γυναίκα στα ελληνικά!

Ο απατεώνας ζήτησε από τη γυναίκα να του καταθέσει 100 ευρώ μέσω της υπηρεσίας IRIS, ισχυριζόμενος πως αυτό ήταν απαραίτητο για να προχωρήσει η οικονομική βοήθεια, γεγονός που έπραξε η γυναίκα. Αφού τα χρήματα μεταφέρθηκαν, ο ...«Κριστιάνο Ρονάλντο» εξαφανίστηκε και διέκοψε κάθε επικοινωνία με τη γυναίκα.