Κοινωνια

Θεσσαλονίκη: 17 συλλήψεις σε αστυνομικούς ελέγχους - Οδήγηση υπό μέθη και ναρκωτικά

Στοχευμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. αποκάλυψε παραβάσεις του ΚΟΚ, διακίνηση ουσιών και εκκρεμή εντάλματα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Συνολικά 17 αυτόφωρες συλλήψεις πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη για οδήγηση υπό μέθη, κλοπές, ναρκωτικά, παράνομα όπλα και εντάλματα.

Σε 17 αυτόφωρες συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια εκτεταμένων ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε διάφορα σημεία του νομού.

Τα ξημερώματα της Κυριακής (09/08/2026), συνελήφθησαν στην περιοχή της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη δύο οδηγοί (40 και 58 ετών) που κινούνταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Παράλληλα, στους Αμπελόκηπους συνελήφθη 49χρονος να οδηγεί μοτοσικλέτα ενώ του είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα, ενώ σε άλλη περίπτωση εντοπίστηκε οδηγός με πιστόλι-ρέπλικα και πλαστικά σφαιρίδια στο όχημά του.

Συλλήψεις για ναρκωτικά και εκκρεμείς καταδίκες

Στο κέντρο της πόλης, οι αρχές συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς (32 και 41 ετών) την ώρα αγοραπωλησίας ναρκωτικών, κατασχώντας 34 συσκευασίες κάνναβης (41,58 γραμμαρίων) κρυμμένες σε κάδο απορριμμάτων.

Σε άλλη επιχείρηση, συνελήφθησαν μια 35χρονη και ένας 42χρονος με μικροποσότητα κοκαΐνης και 4.100 ευρώ. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 42χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και καταδικαστική απόφαση κάθειρξης 11 ετών για υποθέσεις ναρκωτικών.

Κλοπές και παράνομη διαμονή

Επιπλέον, χειροπέδες φορέθηκαν σε τέσσερα άτομα για κλοπές από καταστήματα, αφαίρεση κινητού και απόπειρα κλοπής, ενώ συνελήφθησαν δύο άτομα με εκκρεμή διωκτικά έγγραφα και τρεις αλλοδαποί για στερούμενοι νομίμων εγγράφων παραμονής.

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.