Κοινωνια

Μυστράς: Η πρώτη εκτίμηση του ιατροδικαστή για τον θάνατο του 90χρονου που βρέθηκε στον καταψύκτη

Ο συνήγορος του 55χρονου γιου του αναφέρει ότι «δεν ήταν οικονομικό το κίνητρο»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μυστράς: Η πρώτη εκτίμηση του ιατροδικαστή για τον θάνατο του 90χρονου που βρέθηκε στον καταψύκτη

Από παθολογικά αίτια προήλθε ο θάνατος του 90χρονου άνδρα, το πτώμα του οποίου εντοπίστηκε σε καταψύκτη εκτός λειτουργίας ξενοδοχείου στον Μυστρά, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του ιατροδικαστή.

Αναμένονται ακόμη τα αποτελέσματα των τοξιλογικών και ιστολογικών εξετάσεων, ενώ συνεχίζονται οι εξετάσεις προκειμένου να προσδιοριστεί η αιτία θανάτου του ηλικιωμένου, τον οποίο οι κάτοικοι του Μυστρά είχαν να δουν περισσότερα από 4 χρόνια. Ο 55χρονος γιος του ηλικιωμένου, ο οποίος συνελήφθη από τις αρχές, δήλωσε ότι ο πατέρας του πέθανε από φυσικά αίτια πριν από περίπου δυόμιση χρόνια, ισχυρισμός που μένει να αποδειχθεί ή να διαψευστεί. 

Μυστράς: «Δεν ήταν χρηματικό το κίνητρο», υποστηρίζει ο συνήγορος του 55χρονου

Ότι «δεν ήταν χρηματικό το κίνητρο» υποστηρίζει ο συνήγορος του 55χρονου που κρατούσε για χρόνια το πτώμα του νεκρού πατέρα του μέσα σε καταψύκτη ξενοδοχείου στον Μυστρά. Ο κ. Κοκκορός αναφέρεται στην παθολογική αγάπη που είχε ο 55χρονος για τους γονείς του και αποδίδει την πράξη του σε «ψυχολογικούς λόγους». 

«Αυτή η παθολογική του αγάπη εξηγεί πάρα πολλλά» υποστήριξε ο κ. Άγις Κοκκορός μιλώντας στο Mega για το θρίλερ στον Μυστρά και προσθέτει: «Τώρα αρχίζει και αντιλαμβάνεται την απαξία της πράξης του, ότι δηλαδή έπρεπε να του έχει δώσει μια πρέπουσα ταφή στον πατέρα του». Ακόμη, υποστήριξε ότι ο 55χρονος είναι μορφωμένος, έχει περιουσία και «δεν ήταν χρηματικό το κίνητρό του» για την πράξη του αυτή.

Ο κ. Άγις Κοκκορός διευκρίνησε ότι ο πελάτης του διώκεται για απάτη κατ' εξακολούθηση για πλημμεληματικό γεγονός - καθώς η σύνταξη του πατέρα του ήταν κάτω από το ποσό των 120.000 ευρώ - ως εκ τούτου δεν θα πάει την ΠΑρασκευή στον ανακριτή αλλά θα απολογηθεί ενώπιον των δικαστών και έως τότε παραμένει κρατούμενος. 

Σε ό,τι αφορά το γεγονός ότι είχε τοποθετήσει κάμερες και απαγορευτικά στην είσοδο του ξενοδοχείου, ο συνήγορος του 55χρονου σημείωσε ότι όλα τα σπίτια στην περιοχή έχουν κάμερες για λόγους ασφαλείας, αλλά επιφυλάχθηκε να πει περισσότερα όταν λάβει γνώση της δικογραφίας.