Κοινωνια

Τραγωδία στα Μάλια: Η 40χρονη πνίγηκε στην προσπάθειά της να σώσει τη φίλη της

Σε σοκ τρία ανήλικα παιδιά

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τραγωδία στα Μάλια: Η 40χρονη πνίγηκε στην προσπάθειά της να σώσει τη φίλη της - Σε σοκ τρία ανήλικα παιδιά

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον πνιγμό της 40χρονης τουρίστριας από την Ολλανδία στα Μάλια το μεσημέρι της Τετάρτης (5.8). 

Σύμφωνα με το neakriti.gr, οι δύο γυναίκες, ηλικίας περίπου 40 ετών, είχαν νοικιάσει από τη Χερσόνησο ένα μικρό ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος για μια βόλτα αναψυχής στα Μάλια. Μαζί τους στο ταχύπλοο βρίσκονταν τρία ανήλικα παιδιά. Τα δύο ήταν ηλικίας κάτω των 5 ετών, ενώ το τρίτο ήταν περίπου 15 ετών. Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα, μία από τις δύο γυναίκες είχε πέσει στη θάλασσα για να κολυμπήσει, όταν αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και άρχισε να δυσκολεύεται στο νερό. Η φίλη της, αντιλαμβανόμενη ότι κινδύνευε, έπεσε στη θάλασσα και προσπάθησε να την προσεγγίσει. Η 40χρονη πνίγηκε στην προσπάθεια να σώσει τη φίλη της. 

Τα τρία ανήλικα παιδιά, που παρέμεναν στο ταχύπλοο, έβλεπαν τις δύο γυναίκες να παλεύουν μέσα στη θάλασσα, ανήμπορα να βοηθήσουν και έχοντας υποστεί σοκ. Τα παιδιά άρχισαν να φωνάζουν για βοήθεια, με τις κραυγές τους να κινητοποιούν ανθρώπους που βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή. Στο σημείο έσπευσαν jet ski από γειτονικές επιχειρήσεις θαλάσσιων δραστηριοτήτων.

Η τουρίστρια ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της και μεταφέρθηκε στην ακτή. Παρά την κινητοποίηση και την άφιξη ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, είχε ήδη καταλήξει και δεν κατέστη δυνατό να επανέλθει.