- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Φρένο σε παράνομα συμπληρώματα διατροφής στην Αττική έβαλε η ΑΑΔΕ, άνω των 200.000 η φοροδιαφυγή
Στο μικροσκόπιο των αρχών φαρμακείο και επιχείρηση
Φρένο σε παράνομα συμπληρώματα διατροφής στην Αττική – Φοροδιαφυγή άνω των 200.000 ευρώ
Στον εντοπισμό και την κατάσχεση μεγάλων ποσοτήτων μη εγκεκριμένων συμπληρωμάτων διατροφής προχώρησαν οι ελεγκτές της Διεύθυνσης Ερευνών και Οικονομικού Εγκλήματος (ΔΕΟΣ) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Οι κατασχέσεις πραγματοποιήθηκαν μετά από στοχευμένους και συντονισμένους ελέγχους σε φαρμακείο και σε επιχείρηση διακίνησης συμπληρωμάτων διατροφής στην Αττική.
Συνολικά, κατασχέθηκαν και αποσύρθηκαν από την αγορά 4.712 τεμάχια σκευασμάτων, ενώ η φοροδιαφυγή ξεπερνά τα 200.000 ευρώ.
Οι κατασχέσεις πραγματοποιήθηκαν κατόπιν διαπίστωσης ότι τα συγκεκριμένα σκευάσματα στερούνταν της απαιτούμενης και υποχρεωτικής από τον νόμο γνωστοποίησης στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ). Η παράβαση αυτή καθιστά τη διακίνηση και διάθεση των προϊόντων στο καταναλωτικό κοινό παράνομη, καθώς δεν έχουν υποβληθεί στις απαραίτητες διαδικασίες ελέγχου σύνθεσης και ασφάλειας, με κίνδυνο της δημόσιας υγείας.
Επιπλέον, τα προϊόντα δεν έφεραν τις προβλεπόμενες ελληνικές σημάνσεις επί της ετικέτας τους, κατά παράβαση των διατάξεων του υπουργείου Ανάπτυξης, με αποτέλεσμα να επιβληθούν και τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.
Για τις υποθέσεις αυτές έχουν ήδη κινηθεί οι προβλεπόμενες διοικητικές και νομικές διαδικασίες επιβολής κυρώσεων, ενώ για την επιχείρηση διακίνησης στην Αττική (έδρα και υποκατάστημα), σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος των υπευθύνων.
Όπως τονίζει σε ανακοίνωση την οποία εξέδωσε η ΑΑΔΕ, οι έλεγχοι στην αγορά συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την πάταξη του παράνομου εμπορίου σκευασμάτων υγείας, καθώς η τήρηση των νόμιμων διαδικασιών και η γνωστοποίηση των σκευασμάτων στον ΕΟΦ αποτελούν απαράβατο όρο για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την προστασία των πολιτών από δυνητικά επικίνδυνα προϊόντα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρει το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Εικόνες απόλυτης καταστροφής στο νησί, ένας 62χρονος νεκρός
Στο βιογραφικό της δήλωνε επιδημιολόγος - «Είχε κάποιες εμμονές»
Πώς ένα τηλεφώνημα εξαφάνιζε τα κοσμήματα
Αντιμετωπίζει κατηγορίες και για τον βιασμό 22χρονης φοιτήτριας
Από τη σύγκρουση προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές
Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη το μάθημα
Ο 25χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του
Όσα υποστήριξε η 43χρονη
Λόγω της υπερχείλισης ποταμού
Δείτε βίντεο - Δύσκολες ώρες στο νησί
Οι τρεις ουσίες και οι διαφορετικές επιδράσεις τους
Παραμένει υπό κράτηση - Αντιμέτωπος με κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών
Δύσκολες ώρες στην Εύβοια
«Έχουμε δρομολογήσει τη διαδικασία των αποζημιώσεων» λέει ο δήμαρχος
Ο Έλληνας αστροναύτης μίλησε σε 100 μαθητές στις Αχαρνές και εξήγησε στην ATHENS VOICE γιατί δεν πρέπει να βάζουμε μόνοι μας όρια στα όνειρά μας
Έντονα καιρικά φαινόμενα στο νησί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.