- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αγρίνιο: Εξαρθρώθηκαν εγκληματικές οργανώσεις που διέπρατταν απάτες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων
Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα
Αγρίνιο: Εξαρθρώθηκαν τρεις εγκληματικές οργανώσεις που διέπρατταν απάτες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων
Τρεις εγκληματικές οργανώσεις που διέπρατταν απάτες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων, εξαρθρώθηκαν από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αγρινίου.
Οι αστυνομικοί, έπειτα από επιχείρηση σε περιοχές της Αττικής, συνέλαβαν τέσσερα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων και ταυτοποίησαν τα στοιχεία 18 ακόμη μελών. Οι κατηγορούμενοι προσποιούνταν τους υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ και χρησιμοποιώντας προσχήματα, όπως «κίνδυνο έκρηξης λόγω διαρροής ρεύματος», απέσπασαν συνολικά περισσότερα από 410.000 ευρώ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, όπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών της υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αγρινίου, οι κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει από τον Σεπτέμβριο του 2025 τρεις «συγγενικές» μεταξύ τους εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες δρούσαν σε Αγρίνιο, Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι, χρησιμοποιώντας ως τηλεφωνικά κέντρα τα σπίτια τους σε περιοχές της Αττικής και της Αργολίδας, στοχοποιούσαν ηλικιωμένους και προσποιούμενοι τους υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά μαζί τους.
Στην συνέχεια, με το πρόσχημα επικείμενου κινδύνου έκρηξης λόγω δήθεν διαρροής ρεύματος, τους τρομοκρατούσαν και τους έπειθαν να συγκεντρώσουν τα χρήματα που είχαν.
Μάλιστα, για να γίνουν πειστικοί, πραγματοποιούσαν και βιντεοκλήσεις μέσω εφαρμογής επικοινωνίας, τοποθετώντας ως λογότυπο το σήμα της επιχείρησης ηλεκτρισμού.
Στη συνέχεια, υπό την καθοδήγηση των «τηλεφωνητών», οι «εισπράκτορες» της οργάνωσης μετέβαιναν άμεσα στα σπίτια των θυμάτων. Εκεί, εφάρμοζαν δύο μεθόδους:
Πρώτον, έπειθαν τα θύματά τους να τοποθετούν τα χρήματα και τα τιμαλφή σε λεκάνες ή να τα τυλίξουν σε αλουμινόχαρτο και να τα αφήσουν σε εξωτερικά σημεία, απ' όπου τα αφαιρούσαν χωρίς φυσική παρουσία.
Δεύτερον, εάν το θύμα αδυνατούσε να βγει από το σπίτι, οι κατηγορούμενοι έμπαιναν σε αυτό και ενώ ο «τηλεφωνητής» κρατούσε απασχολημένο τον ηλικιωμένο στο τηλέφωνο, οι συνεργοί του ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν χρήματα ή τιμαλφή.
Έπειτα από κάθε απάτη και κλοπή, οι κατηγορούμενοι πετούσαν άμεσα τις τηλεφωνικές συσκευές, προκειμένου να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια κατηγορουμένων, οι αστυνομικοί βρήκαν μεγάλο αριθμό κινητών τηλεφώνων και καρτών κινητής τηλεφωνίας, φορητούς υπολογιστές και μέσα αποθήκευσης (USB sticks).
Οι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιτωλοακαρνανίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ηλικιωμένη ανασύρθηκε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε χαμηλή βλάστηση στο Πανόραμα
Ο γάμος, η απόκτηση παιδιού και τα προβλήματα στη σχέση τους
Την εντόπισαν περαστικοί
Στο επίκεντρο μία εργαζόμενη - Η μητέρα παρατήρησε αλλαγή στη συμπεριφορά του παιδιού
Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών
Η ηλικιωμένη έφερε μώλωπες στο πρόσωπο και στον λαιμό, καθώς και ίχνη πάλης
Ο εκπαιδευτικός απολογήθηκε στον ανακριτή μετά τον εντοπισμό των ναρκωτικών σε αποθήκη του
Συνελήφθη μαζί με τους γονείς της που την περίμεναν έξω από το σπίτι
Το «κοκτέιλ» ουσιών που έδειξαν οι τοξικολογικές
Τι είπε για τον πατέρα της, τον οποίο και βγάζει από το κάδρο της υπόθεσης
Φέρεται να ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε το υλικό που βρέθηκε στα ψηφιακά μέσα του
Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και όρια - Η ψηφιακή προστασία των παιδιών είναι ευθύνη όλων μας
Νέα δίωξη για τρομοκρατική οργάνωση και 24 απόπειρες ανθρωποκτονίας
Συνεχίζονται αύριο οι καταθέσεις των συγγενών των θυμάτων
Παραμένει υπό κράτηση ο οδηγός που προκάλεσε τον τραυματισμό τριών ατόμων υπό την επήρεια αλκοόλ
Πρώτη κατέθεσε η κόρη της Μαρίας Μουρτζάκη εργαζόμενης στο κυλικείο της επιβατικής αμαξοστοιχίας
Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Οι εικόνες από το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας δεν έκαναν εντύπωση σε κανέναν γιατί έχουμε συνηθίσει στον βανδαλισμό και την καταστροφή και τα θεωρούμε κομμάτι της καθημερινότητας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.