- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Κατάρρευση πολυκατοικίας στα Πετράλωνα: Δεν υπάρχουν αγνοούμενοι - Διασώθηκε ένα παπαγαλάκι
Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τρίτης (30/6) στα Πετράλωνα, όταν παλιά τετραώροφη πολυκατοικία στην οδό Αλκμήνης κατέρρευσε, προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.
Άμεσα ξεκίνησε επιχείρηση από την Πυροσβεστική και την 1η ΕΜΑΚ, με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, προκειμένου να ελεγχθεί αν υπήρχαν άνθρωποι εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια.
Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για τέσσερα άτομα που αγνοούνταν, όμως σταδιακά αποδείχθηκε ότι οι ένοικοι των επτά διαμερισμάτων είχαν καταφέρει να απομακρυνθούν ή να επικοινωνήσουν με συγγενικά τους πρόσωπα.
Μάλιστα, μία γυναίκα που δεν απαντούσε στις κλήσεις των δικών της εντοπίστηκε τελικά στο Ναύπλιο, όπου βρισκόταν εκτός Αθηνών. Από τις έρευνες των σωστικών συνεργείων ανασύρθηκε επίσης ένας παπαγάλος από το κλουβί του, ενώ δεν εντοπίστηκε κανένα εγκλωβισμένο άτομο.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, στο διπλανό σημείο γίνονταν εκσκαφές και εργασίες θεμελίωσης, με τις Αρχές να εξετάζουν αν επηρεάστηκε η στατικότητα του παλιού κτηρίου. Για την υπόθεση έγιναν πέντε προσαγωγές, οι οποίες αφορούν μηχανικούς, τον εργολάβο και τους ιδιοκτήτες του οικοπέδου.
Ο εισαγγελέας έχει ενημερωθεί για την εξέλιξη της υπόθεσης και έχει δοθεί εντολή για σχηματισμό δικογραφίας σχετικά με πιθανές παραβάσεις του οικοδομικού κανονισμού και των μέτρων ασφαλείας.
Παράλληλα, ένοικοι και ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων καταθέτουν στις Αρχές, ενώ αρκετοί έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε μηνύσεις και αγωγές. Όπως αναφέρθηκε, οι εργαζόμενοι στο γειτονικό εργοτάξιο αντιλήφθηκαν το πρόβλημα και ειδοποίησαν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν το κτίριο πριν από την κατάρρευση.
Με πληροφορίες από ΕΡΤ