- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καλλιθέα: 15 ετών το θύμα της φονικής συμπλοκής - Είχε συλληφθεί δυο φορές
Το χρονικό της αιματηρής επίθεσης
Καλλιθέα: 15 ετών το θύμα της φονικής συμπλοκής- Είχε συλληφθεί δυο φορές
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με τη φονική επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην Καλλιθέα, καθώς οι αρχές προχώρησαν στην ταυτοποίηση του ανήλικου θύματος. Πρόκειται για έναν 15χρονο, ο οποίος ήταν ήδη γνωστός στις διωκτικές αρχές από προηγούμενα περιστατικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγες ημέρες είχε συλληφθεί επειδή στην κατοχή του είχαν βρεθεί μαχαίρια, ενώ και κατά το παρελθόν είχε απασχολήσει τις αρχές, καθώς πριν από περίπου έναν χρόνο είχε συλληφθεί να φέρει σιδηρογροθιά.
Το χρονικό της συμπλοκής
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το επεισόδιο εκτυλίχθηκε λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ της Τετάρτης, όταν δύο παρέες νεαρών βρέθηκαν στην ίδια περιοχή κοντά στη συμβολή των οδών Μεγαλουπόλεως και Κρεμού.
Η αρχική λεκτική αντιπαράθεση εξελίχθηκε γρήγορα σε βίαιη συμπλοκή και καταδίωξη στα γύρω στενά. Το περιστατικό κορυφώθηκε έξω από είσοδο πολυκατοικίας στην οδό Μεγαλουπόλεως, όπου ο 18χρονος φερόμενος δράστης τραυμάτισε με μαχαίρι τον νεαρό στον θώρακα και στο στήθος. Α
μέσως μετά διέφυγε από το σημείο μαζί με άλλα άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια, αφήνοντας πίσω το θύμα σοβαρά τραυματισμένο. Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι είδαν τον νεαρό αιμόφυρτο στο πεζοδρόμιο, ενώ οι πρώτοι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που έφτασαν στο σημείο προσπάθησαν να τον επαναφέρουν εφαρμόζοντας καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση μέχρι την άφιξη του ΕΚΑΒ.
Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν συνολικά σε 14 προσαγωγές, ανάμεσα στις οποίες βρισκόταν και ο 18χρονος που τελικά ομολόγησε την πράξη του και συνελήφθη.
Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για τη συλλογή βιντεοληπτικού υλικού και μαρτυριών από κατοίκους της πυκνοκατοικημένης περιοχής, καθώς και κατ’ οίκον έρευνες για τον εντοπισμό πιθανών πειστηρίων.
Στο σημείο βρέθηκαν ένα μαχαίρι, ένα κατσαβίδι και μία μπλούζα που εκτιμάται ότι ανήκει στο θύμα, ωστόσο οι αστυνομικοί αναζητούν και δεύτερο μαχαίρι, καθώς ο δράστης φέρεται να υποστήριξε ότι το όπλο της επίθεσης το πέταξε σε κάδο απορριμμάτων. Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ οι Αρχές εξακολουθούν να εξετάζουν όλα τα πιθανά σενάρια προκειμένου να διαπιστώσουν τα ακριβή αίτια της φονικής συμπλοκής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Αστυνομία εξετάζει σύνδεση με παλαιότερο επεισόδιο μεταξύ ακροδεξιών και αντιφασιστών
Η ανήλικη υπέστη κάκωση στο κεφάλι, ωστόσο νοσηλεύεται εκτός κινδύνου
Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Το έγκλημα έγινε το απόγευμα της 4ης Ιουλίου 2025
Οι αρχές εξετάζουν την προέλευση των χρημάτων
Δεν είναι μόνο οι άντρες. Όλα τ’ αφεντικά ίδια είναι. Άντρες-γυναίκες.
Όσα δεν ειπώθηκαν ποτέ για έναν παππού που «περίσσευε» στην οικογένειά του
Κανείς δεν προθυμοποιείται να δώσει τη θέση του σε κάποιον μεγαλύτερο στα ΜΜΜ. Μα πού στην ευχή πήγε ο σεβασμός προς τους υπερήλικες;
Μήπως είμαστε εμείς οι ίδιοι που συχνά μας κρεμάμε την ταμπέλα στο κούτελο; Γιατί για όλους τους υπόλοιπους, πραγματικά, who gives a shit;
Ανεξάρτητα από τις όποιες ικανότητες, η ηλικία στέκει πάντα εκεί σαν σκιάχτρο, η προκατάληψη καλά κρατεί…
Από πρωταγωνίστρια της ζωής θα γίνω σταδιακά κομπάρσα. Ήδη νιώθω αόρατη όταν βρίσκομαι ανάμεσα σε πολύ νεότερους ανθρώπους.
Ο έρωτας στην τρίτη ηλικία δεν είναι απλώς μια προσωπική εμπειρία· είναι μια μορφή ελευθερίας
Τα «περήφανα νιάτα/τιμημένα γηρατειά» είναι κομμάτι πια ενός θολού παρελθόντος. Η κοινωνία, όπως έχει διαμορφωθεί, ούτε περήφανα νιάτα θέλει ούτε τιμά τα γηρατειά…
Η νέα γενιά γίνεται πηγή εκμετάλλευσης ως πόρος αλλά κυβερνάται ως κίνδυνος. Η φρεσκάδα καταναλώνεται, η αμφιθυμία αισθητικοποιείται, η επισφάλεια εκλαμβάνεται ως ψευδεπίγραφη αυθεντικότητα
10 συγγραφείς γράφουν στην ATHENS VOICE για το αναπόφευκτο γήρας. Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον ηλικιακό ρατσισμό και τη γήρανση σε επιμέλεια Εύας Στάμου.
«Κινδύνεψε να χάσει τον κόλπο της», δηλώνει ο δικηγόρος της
Ο Φίλιππος Καμπούρης ενημέρωσε τους αστυνομικούς ότι αισθάνεται αδιαθεσία
Από την τηλεοπτική εμφάνιση για το χρέος στην Εφορία, στις 13 εταιρείες και το ψητοπωλείο στην Καλλιθέα
Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας
Μετά την απόφαση για την αθώωσή τους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.