- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οριστικά ένοχοι οι κατηγορούμενοι της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, με απόφαση του Αρείου Πάγου
Εκ νέου στο Εφετείο το ελαφρυντικό
Οριστικά ένοχοι οι κατηγορούμενοι της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, με απόφαση του Αρείου Πάγου
Με απόφαση του Αρείου Πάγου, αμετάκλητα κρίθηκαν ένοχοι οι κατηγορούμενοι της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, τον Ιούλιο του 2018.
Όμως, οι αρεοπαγίτες αναίρεσαν, εν μέρει, την απόφαση του Εφετείου ως προς το σκέλος εκείνο που αφορά την απόρριψη του ελαφρυντικού του σύννομου βίου για τους Σωτήρη Τερζούδη (τέως αρχηγού της Πυροσβεστικής), Βασίλη Ματθαιόπουλο (τέως υπαρχηγού) και Ιωάννη Καπάκη (τέως γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας).
«Αναιρεί εν μέρει την προσβαλλόμενη απόφαση του Α΄ Τριμελούς Εφετείου Πλημ/των Αθηνών ως προς το μέρος της που αφορά την απόρριψη της ελαφρυντικής περίστασης του άρθρου 84 παρ. 2 στοιχ α΄ Ποινικού Κώδικα στον καθένα από τους τρεις πρώτους αναιρεσείοντες, Σ.Τ., Β.Μ. και Ι.Κ., αλλά και σε περίπτωση παραδοχής της ως προς τις επιβληθείσες στον καθένα απ΄ αυτούς ποινές φυλάκισης, καθώς επίσης και τις συνολικές ποινές φυλάκισης που καθορίστηκαν σε βάρος των τριών πρώτων αναιρεσειόντων, όπως και για την ορισθείσα εκ μέρους του καθενός από αυτούς εκτιτέα ποινή φυλάκισης» αναφέρει χαρακτηριστικά η υπ΄ αριθμ. 694/2026 απόφαση, που αναπέμπει την υπόθεση ως προς σκέλος του ελαφρυντικού και των ποινών στο Εφετείο για επανεκδίκαση.
Όπως είναι γνωστό, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Β´ βαθμού,μ τον Ιούνιο του 2025 είχε επιβάλλει ποινή 340 ετών, με εκτιτέα τα 5 έτη, στους Σωτήρη Τερζούδη, Βασίλη Ματθαιόπουλο, Ιωάννη Φωστιέρη και Ιωάννη Καπάκη (τότε γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας), οδηγώντας τους στη φυλακή.
«Για τους 4 κατηγορούμενους επιβάλλεται η ποινή άνευ αναστολής, άνευ μετατροπής καθώς θεωρούνται ύποπτοι τέλεσης νέων αδικημάτων και θα αιτιολογήσουμε στην απόφαση μας περαιτέρω» είχε πει τότε η πρόεδρος του δικαστηρίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Πώς χτίζουμε κάτι πολύ καλύτερο από μια απάντηση στην υποτίμησή μας
Εκ νέου στο Εφετείο το ελαφρυντικό
Το δικαστήριο κήρυξε κατά πλειοψηφία ένοχο τον 42χρονο
«Ήταν καθαρό ατύχημα», λέει ο ιδιοκτήτης
Πληροφορίες κάνουν λόγο για έντονο άγχος τις τελευταίες ημέρες
Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ τον ακινητοποίησαν
Η καταγγελία του πατέρα του
«Πάντα φοβάμαι ότι θα μου κάνουν κακό» υποστήριξε ο 34χρονος Γάλλος
Ένα επεισόδιο για το εσωτερικό κορίτσι, τη γυναικεία επιθυμία, τη ντροπή γύρω από το «θέλω» και τη στιγμή που μια γυναίκα αρχίζει σιγά-σιγά να πιστεύει πως δεν χρειάζεται να μικραίνει για να αγαπηθεί.
Η καταγγελία της μητέρας της
«Στάθηκα τυχερή» λέει η δικηγόρος
Kαταδικάζοντας δημόσια κάθε μορφή διακρίσεων και ρητορικής μίσους
Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 43χρονη
Βίντεο - ντοκουμέντο από την κινηματογραφική καταδίωξη στα Πατήσια
Η ίδια περιέγραψε τη μάχη με το άγριο ζώο μέχρι τελικά να το απωθήσει
Σε μόλις δύο ημέρες εξαπάτησε 21 άτομα, αποκομίζοντας περισσότερα από 22.000 ευρώ - Πώς δρούσε
Πρακτικές συμβουλές για τις μέρες των εξετάσεων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.