Κοινωνια

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία σπείρας δήθεν εργαζόμενων που διέπρατταν άπατες και κλοπές

Πάνω από 120.000 ευρώ η λεία τους

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία σπείρας δήθεν εργαζόμενων της ΔΕΗ στην Αττική

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία επτά ατόμων τα οποία φέρονται να συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν συστηματικά σε απάτες και διαρρήξεις, με πρόσχημα ότι εκπροσωπούν εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι εμπλεκόμενοι φέρονται να προσέγγιζαν πολίτες, να τους παραπλανούσαν και στη συνέχεια να αφαιρούσαν από τις οικίες τους χρηματικά ποσά και κοσμήματα. Η δράση τους, σύμφωνα με τις αρχές, είχε ως βασικό πεδίο την ευρύτερη περιοχή της Αττικής, όπου καταγράφονταν επανειλημμένα περιστατικά εξαπάτησης με το ίδιο μοτίβο.

Η λεία της σπείρας, σύμφωνα με τις Αρχές, υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της διακεκριμένης κλοπής, που τελέστηκε από δύο ή περισσότερους που είχαν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών, από υπαίτιο που διαπράττει κλοπές κατ’ επάγγελμα, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, της απάτης με υπολογιστή, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, της απόπειρας απάτης, κατά συναυτουργία, της αντιποίησης, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, της διακεκριμένης νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες από υπαίτιους που ασκούν τέτοιες δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα και μη και ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, η οποία επιδιώκει την τέλεση πράξεων νομιμοποίησης με αντικείμενο αυτής περιουσία που προέρχεται από τα κακουργήματα της περ. α’ του άρθρου 4 και του άρθρου 374 Π.Κ. και που υπερβαίνει συνολικά σε αξία το ποσό των -120.000- ευρώ κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τους καθώς και η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος των επτά ατόμωνν της εγκληματικής οργάνωσης δόθηκαν στη δημοσιότητα κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Πρόκειται για τους κάτωθι:

1) ΣΑΜΠΑΝΗ Αθανάσιο του Θεοχάρη και της Μαρίας, γεννηθέντα την 7-1-1978 στο Βόλο,

2) ΜΗΤΡΟΥ Ευάγγελο του Βασιλείου και της Χαρίκλειας, γεννηθέντα την 21-9-1966 στη Χίο,

3) ΠΑΣΙΟ Παρασκευά του Βασιλείου και της Άννας, γεννηθέντα την 2-1-1991 στην Αγία Βαρβάρα,

4) ΚΑΡΑΧΑΛΙΟ Γεράσιμο του Δημητρίου και της Νεκταρίας, γεννηθέντα την 30-4-2001 στην Αθήνα,

5) ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ Γεώργιο του Δημητρίου και της Παναγιώτας, γεννηθέντα την 23-8-1986 στο Ηράκλειο,

6) ΣΑΜΠΑΝΗ Αλέξανδρο του Ευαγγέλου και της Σταυρούλας, γεννηθέντα την 5-10-1993 στη Θεσσαλονίκη,

7) ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ Ευάγγελο του Βλάση και της Μαρίας, γεννηθέντα την 21-5-1980 στα Άνω Λιόσια.